6. Januara 2020.

Božićna pjesma: Radost u srcu, mir u duši

Big Portal

Stihove Svetog vladike Nikolaja i popadije Violete Sandić, koja je i autor muzike, otpjevali su Leontina Vukomanović, dečji horovi “Stupovi” i “Čarolija”, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Jovana Barać, protojerej Radomir Sandić i popadija Violeta.

Spot u sklopu akcije “Obnovimo sebe, podignimo stupove” sniman u Hramu sv. Jovana Vladimira u Beogradu i manastiru Đurđevi stupovi u Starom Rasu, a u njemu su nastupila i djeca izvođača.

„Hristov rođendan“ je pjesma o radosnom prazniku Božiću i predstavlja Pravoslavne vrline i vrijednosti koje se temelje na ljubavi, toleranciji, radosti, saosjećanju, djeljenju, zajedništvu i porodici. Kroz spot su prikazane sve one radnje koje se dešavaju i u Pravoslavnim Hramovima i domovima vjernika. Okupljeni najprije oko Krsta i Badnjaka, zatim oko trpeze i uz česnicu, orahe, voće i slatkiše djeca pamte najljepše uspomene iz svog djetinjstva. Tu su naravno i darivanje i razmjena poklona.

„Gospod ti je darovao, daruj i ti“ je slogan koji se često pominje u akcijama „Obnovimo sebe, podignimo Stupove“ i poziva na pomoć svima onima koji ne mogu sami da se izbore sa životnim iskušenjem bolesti ili nemaštine. Zato se i u ovom spotu pojavljuju brojevi telefona kao apel na samilost i darivanje kakvo je svojstveno Pravoslavnim Hrišćanima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare