29. Decembra 2019.

Đurić: Morača i Ostrog isto što i Gračanica i Dečani

Big Portal

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Potpredsednik Samoopredeljenja Glauk Konjufca izabran je za predsednika Skupštine a Slavko Simić je jedan od potpredsednika.

“Naša pokrajina kao da je Belgija u dužini konstituisanja institucija ali mi olako uzimamo fenomenalne rezultate Srpske liste a za mene je to vest godine da su se Srbi složili i svako ko želi da formira Vladu mora da kuca na naša vrata”, rekao je gostujući u Jutarnjem programu direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Prema rečima Đurića bez obzira kako se dalje budu odvijalo pregovori među Albancima “Srbi na KiM su oguglali na pritiske i pretnje ali su smpremni na svakodnevnu borbu i uživaju podršku i pomoć svoje države Srbije da i dalje rade na svom ostanku i opstanku”.

Povodom najavljenog ročišta osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, Đurić očekuje dalju politizaciju i propagandu Prištine sa novim lažima o Srbima na severu i Srbiji.

“Naš zahtev je da sužnji koji robijaju na pravdi boga budu pušteni na slobodu, i ostave ih na miru, kao i Teodosijevića zvog Račka”, napomenuo je Đurić.

Kada je reč o dešavanjima u Crnoj Gori Marko Đurić kaže je pitanje vere i duhovnosti pitanje vekova i da to treba da bude izvan politike.

“Dečani, Gračanica, Banjska za nas su isto što i Morača, Savina i Ostrog i dišemo kao jedan sa srpskim narodom u Crnoj Gori”, naglasio je Đurić.

Kao potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić očekuje u buduće mlada i nova lica.

“SNS je motor promena u Srbiji i Ana Brnabić je kao premijerka odradila odličan posao ali mi želimo da se menjamo i dok smo na vlasti jer želimo da budemo bolji jer je to dobro za Srbiju. Za razliku od nas opozicija nije shvatila da treba da se menja već misli da sa istim ljudima pridobije glasače”, rekao je Đurić.

U planu za preporod Drbije do 2015 posebna sredstva izdvojena su Kosovo i Metohiju.

“Našim ljudima na KiM želim da kažem da je dodatnih 150 miliona evra izdvojeno za njih. Napravili smo 700 kuća i obnovili preko 40 crkvi i manastira a sa ovim dodatnim sredstvima mislim da možemo da rešimo stambeno pitanje za sve Srbe a tu su i nove bolnice i stadion u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je za RTS Marko Đurić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare