17. Decembra 2019.

Nastavljena sjednice NSRS raspravom o ekonomskim reformama

Big Portal

Opozicija je kritikovala predloženi dokument, uz ocjenu da je spisak lijepih želja te da ne sadrži rokove za realizaciju navedenih mjera.

Iz SDS-a su upozorili na dugove u zdravstvu, dok je premijer Radovan Višković rekao da je za narednu godinu samo za banjalučku bolnicu, koja ima najveća dugovanja, planirana pomoć od 30 miliona maraka.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je naglasila da se problemi ne rješavaju kreditima kod međunarodnih finansijskih institucija, dok je njen kolega iz DNS-a Duško Ivić ocijenio da je prioritet nad prioritetima demografska politika.

Glavni ciljevi politika Vlade Republike Srpske za period 2018-2022. godina dati su u sedam prioriteta, među kojima su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, s ciljem povećanja plata, te efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, kao i poboljšanje demografske pozicije Republike Srpske, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, te evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.

Na dnevnom redu je još šest tačaka, među kojima i Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku te odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare