17. Decembra 2019.

U BiH i Srbiji hapšenja krijumčara migranata

Big Portal

Kako se navodi, uhapšeni se sumnjiči da je član grupe za organizovani kriminal koja se bavi nezakonitim krijumčarenjem i prebacivanjem migranata iz Srbije u BiH.

Aktivnosti tužilaštava, SIPA-e i MUP-a Srbije su usmerene na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za dela organizovanog kriminala, povezana sa ilegalnim migracijama, prenosi Klix.

Cilj akcije je razbijanje i procesuiranje grupa za organizovani kriminal koje deluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, a koje su krijumčarile veći broj ilegalnih migranata, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Tokom realizacije operacije Kajak, danas su policijski službenici SIPA-e na području Bratunca, lišili slobode jednu osobu, osumnjičenu da je član grupe koja je organizovana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Istovremeno, u okviru ove akcije, na području Srbije u koordinisanoj akciji policijski službenici SBPOK-a Srbije lišili su slobode šest osumnjičenih osoba, među kojima i osumnjičenog organizatora grupe.

Izvršeni su pretresi stambenog i poslovnih objekata koje koristi osumnjičeni iz BiH, i uzeti su dokazi koji će biti korišćeni u okviru procesuiranja kaznenog dela.

Ovoj međunarodnoj operaciji, podršku je pružio Policijski centar Jugoistočne Europe-SELEC, a ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH i SIPA-e sa Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP-om Republike Srpske, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare