17. Decembra 2019.

Milojević: Protiv Liverpula smo odigrali “balkanski”

Big Portal

Strateg šampiona Srbije je, kako je preneo Mondo, govorio o susretima sa protivnicima tokom njegovog mandata na stadionu “Rajko Mitić”.

Pre toga se zahvalio svom prethodniku Miodragu Božoviću.

Želim da se zahvalim gospodinu Božoviću od kog sam nasledio igrače. Da nije bilo njega i igrača koje je on izabrao, sigurno da ne bi bilo i svega što je posle usledilo”, poručio je Milojević.

Posetiocima predavanja bila su posebno interesantna Milojevićeva iskustva sa pojedinih utakmica.

“Na utakmici sa Krasnodarom smo imali ozbiljan problem sa adaptacijom na teren, sa sintetikom, i to u prvih 20 minuta susreta. U jednom trenutku me je Radonjić pitao ‘šefe šta je ovo, je li sve uredu’. Bilo mi je kao da gledam ‘Space jam’ sa Duškom Dugouškom, a ne svoje igrače, jer su imali problem sa tehnikom, prijemom lopte, trčanjem… Na sve to, prvi put smo se susreli sa formacijom 2-2-4-2.”, izjavio je trener Crvene zvezde.

Meč sa Salcburgom u Austriji (2:2) mnogi će pamtiti kao jedan od najdramatičnijih.

Protiv Salcburga sam zatvorio lap-top i rekao ‘hajde da igramo, pa šta nam Bog da’. Bilo je jako teško analizirati njihovu igru. Probali smo, crtali, pričali, velike poteškoće smo imali u pripremi. Na prvoj utakmici sa Jang Bojsom obim njihovog trčanja bio je 119, a naš 117. Bila nam je to trkački najuspešnija utakmica, ali posle svake takve su nam ispadali igrači. Posle Liverpula smo ostali bez trojice. Ne možemo da iznesemo takve utakmice bez povreda jer ih ne igramo u kontinuitetu. Cilj u revanšu nam je bio da im ‘ukrademo’ kilometre i uspeli smo da ih u revanšu spustimo na deset kilometara manje nego što su pretrčali u prvoj. Odigrali smo balkanski. Čuvali loptu, igrali sporo, probali da ‘ubijemo igru’“, otkrio je Milojević.

Crvena zvezda je ove sezone u Ligi šampiona imala tešku grupu u kojoj su bili i Bajern i Totenhem.

Znali smo da Niko Kovač voli kontinuirani napad, voli da lopta kruži, ali Hansi Flik je to promenio. Vratio je direktan fudbal, visok presing i da se svaki napad završava udarcem na gol. Protiv nas su imali 26 šuteva. I, uvek kad lopta ide na bok, mora da usledi centaršut. U Minhenu kad smo igrali, čim se vidi da lopta ide u gol aut, dečak pored terena uzima drugu i baca je Nojeru. Neverovatna je njihova tranzicija. A što se tiče Totenhema, nisam video trkački jaču ekipu. Igraju jako, jako dobro na malom prostoru, neverovatna im je preciznost dodavanja“, poručio je Milojević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare