14. Decembra 2019.

Nakon CIK-a i SIPA vrši provjere budućih ministara u Savjet ministara BiH

Big Portal

Riječ je o šest kandidata iz reda hrvatskog, te pet iz reda srpskog naroda, odnosno kadrovima HDZ-a i stranaka okupljenih oko SNSD-a. SIPA ima maksimalan rok od 30 dana da obavi potrebne provjere kandidata.

Međutim, vjeruje se da će i ove provjere biti brzo okončane, jer se očekuje imenovanje novog Savjeta ministara BiH, prema najavama političkih lidera, do kraja ove godine.

SNSD je ranije saopštio da će njihovi članovi Staša Košarac i Vojin Mitrović, biti ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno, saobraćaja i komunikacija.

Treće ministarsko mjesto za kadar iz Republike Srpske, koji pripada “ostalim” narodima, dobio je DNS, čiji kandidat je Italijan Draško Aćimović i to za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. Međutim, pojedinci iz te stranke su za tu funkciju dostavili još jednog kandidata Mlađana Božovića, koji se izjašnjava kao Crnogorac.

Tegeltija je juče potvrdio da je i tog kandidata naknadno poslao na provjeru CIK-u i SIPA-i.

Bošnjački lideri, okupljeni oko SDA imena kandidata će, kako su najavili, dostaviti Tegeltiji u ponedeljak.

Iako nisu dostavljena, njihova imena su saopštena. Bisera Turković (SDA) biće ministar inostranih poslova, Fahrudin Radončić (SBB) dobija poziciju ministra bezbjednosti, dok Sifet Podžić (DF) će biti ministar odbrane.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare