12. Decembra 2019.

Milojević, Marin, Degenek: Nesrećno smo ispali, ko zna zašto je to dobro

Big Portal

“Posle ovakve utakmice kada izgubite, sigurno nije prijatno. Nismo nažalost uspeli, bili smo blizu. Ali, šta da radimo, idemo dalje, takav je život”, rekao je Milojević za RTS posle utakmice u Atini.

Zvezda je izgubila od Olimpijakosa sa 1:0 i tako ispala iz Evrope ove sezone.

“Otvorenog garda smo parirali Olimpijakosu. Dobro smo se spremili, znali smo njihove vrline i mane, imali smo šanse. Pritisak… Ovde su igrale mnogo velike ekipe i gubile. Imali smo penal, nismo iskoristili, oni jesu i čestitam Olimpijakosu na prolazu”, kazao je Milojević.

On je naveo da je Zvezda generalno u Ligi šampiona trebalo da bolje igra.

“Trebalo je bolje da odigramo. Ništa novo neću reći. Protiv Bajerna i Totenhema je trebalo bolje. Treba analizirati. Možete samo da budete pametni i izvučete pouke. Jako je teško igrati Ligu šampiona. Razlika između Bajerna i Totenhema, nas i Olimpijakosa je očigledno veoma velika”, naveo je trener Zvezde.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da je Marko Marin procenio da nije bio sposoban da šutne penal protiv Olimpijakosa.

Marin je iznudio penal u prvom poluvremenu, a šutirao je Tomane, koji je iz jedanaesterca pogodio prečku, pri rezultatu 0:0.

“Marin je taj koji odlučuje da li će da šutne, sledeći je Tomane. Marin je procenio da nije u tom trenutku sposoban da šutne, dao je Tomaneu i to je to”, rekao je Milojević za televiziju Arena.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević preuzeo je odgovornost za poraz od Olimpijakosa i ponovio da, ukoliko se uprava kluba tako odluči, nema problem da ode.

Nakon eliminacije iz Evrope, golom Jasera El Arabija iz penala u finišu meča, Milojević je upitan da li snosi odgovornost za celu situaciju, uključujući i letošnji prelazni rok.

“Kao odgovoran čovek, ne samo trener, reći ću da je najveća na meni. Ako hoćete da preuzmem odgovornost nemam problem da kažem. Napravićemo analizu na kraju prvog dela sezone… Predstoje razgovori sa upravom, ako sam odgovoran napustiću klub”, rekao je Milojević na konferenciji za medije posle utakmice.

On je dodao da je ponosan zbog svega što je uradio za Zvezdu proteklih godina.

“Gde ću se zaustaviti ne znam. Možda će Zvezda nastaviti sa mnom, možda sa drugim. Zvezda puno znači za Srbiju, a treneri dolaze i odlaze”, kazao je trener beogradskog kluba.

Prema njegovim rečima, duel sa Olimpijakosom odlučila su dva penala, ali je i priznao da je grčki tim jači u ovom trenutku.

Olimpijakos je kao treći završio u B grupi Lige šampiona, ispred Crvene zvezde, zahvaljujući golu Jasera El Arabija sa “bele tačke” tri minuta pre kraja, za razliku od Tomanea koji je u finišu prvog poluvremena iz iste situacije pogodio prečku.

“Naše putovanje se završilo u 87. minutu, ali ponosan sam na moje igrače. Sa jedne stane, zadovoljan sam svim utakmicama koje smo odigrali u Ligi šampiona i na sve što smo uradili. Večeras smo u većem delu meča neutralisali Olimpijakos, istina imali smo i sreće, i sve je stalo u dva penala. Mi ga nismo iskoristili, Olimpijakos jeste i to je glavni utisak”, rekao je Milojević.

Objasnio je i situaciju kod promašenog penala Tomanea i zašto nije šutirao kapiten Marko Marin.

“To su stvari koje su nebitne. Ako bih se vratio kako su šutirali penale u Kopenhagenu neće vam biti jasno. Moja odluka je da Marin šutira penale, a drugi Tomane. U tom trenutku je Marin osećao da ne može, uzeo je Tomane i to je to”, zaključio je Milojević.

Miloš Degenek i Milan Borjan, fudbaleri Crvene zvezde, prokomentarisali su poraz od Olimpijakosa.

Degenek je posle meča rekao da njegova ekipa nije imala “ubilački instinkt”.

“Teško je sve sabrati. Imali smo utakmicu u našim rukama. Trebalo je da vodimo, trebalo je da damo gol, zaslužili smo da vodimo. Oni su imali svoju priliku i dali gol. Borjan je fenomenalno branio, odbrana se sjajno snalazila 90 minuta. To je razlika, nemamo taj ‘kiler instinkt’ koji treba da se ima u svakoj velikoj ekipi”, rekao je Degenek.

Australijski reprezentativac je istakao da niko nije kriv za poraz i da im je mnogo žao.

“”Nije lako, lakše ti padne kada primiš dva, tri pet, 10 golova. U moje se ime izvinjavam svima, nadam se da će nas navijači boriti i dalje, mi ćemo se boriti do kraja sezone za duplu krunu. Iskreno, mislim da smo igrali dobro. Nije lako kada primite gol u poslednjim minutima. Ne znam sa čime mogu to da poredim, to je najgora stvar na svetu. Velika je ovo škola za sve nas, to je fudbal. I Ajaks je juče ispao, mi smo zaslužili danas da prođemo. Bitno je da uzmemo Kup i prvenstvo i da se opet Zvezda priprema za Ligu šampiona”.

Golman Crvene zvezde Milan Borjan bio je vidno deprimiran zbog poraza od Olimpijakosa 1:0 u Pireju.

Prethodno je Zvezda propustila priliku da povede sa bele tačke, ali je Tomane bio neprecizan.

“Tri minuta nas je delilo od prolaska dalje. Defanzivno smo igrali dobro, ofanzivno opet nismo iskoristili šanse u prvom poluvremenu. Imali smo i taj penal, kazna dođe posle toga. Šta da se radi, idemo da probamo da osvojimo duplu krunu. Dešavaju se ovakve stvari. Ko zna zašto je to dobro”, rekao je Borjan.

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Marko Marin rekao je da mu je teško pao poraz i eliminacija iz Evrope od Olimpijakosa, posebno zbog promašenog penala Tomanea.

Zvezdu su tri minuta delila od evropskog proleća i da završi na trećem mestu B grupe Lige šampiona, ali je El Arabi iz penala, nakon igranja rukom Žandera, odveo Olimpijakos u Ligu Evrope.

Naravno da je teško, primili smo gol nekoliko minuta pre kraja. Teško je i objasniti penal… Imali smo sve u našim rukama da završimo utakmicu“, rekao je Marin novinarima posle meča u Atini.

Marin je svestan da su crveno-beli u finišu ispustili veliku priliku da prezime na medjunarodnoj sceni.

“Ulazak u grupnu fazu Lige šampiona je pozitivna stvar, ali utakmice protiv Bajerna i Totenhema naravno da nisu pozitivni. Protiv Olimpijakosa imali smo veliku šansu, na kraju smo nesrećno ispali, promašili penal i primili gol“, zaključio je kapiten Zvezde.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare