15. Novembra 2019.

Savčić je uništio BORS, treba da podnese ostavku

Big Portal

Komentarišući za Insajder žestoke kritike koje su na njegov račun prethodnih dana iznosili predsjednik BORS-a Milomir Savčić i predsjednik Skupštine te organizacije Goran Rogić, optužujući ga da je javnim cijepanjem boračke knjižice “poveo prljavu kampanju protiv BORS-a” i da radi na njegovoj podjeli, Mektić tvrdi da su su upravo oni koji ga kritikuju potpuno uništili BORS.

-Savčić, Rogić i takvi kao njih dvojica upravo su ti koji su uništili Boračku organizaciju Republike Srpske. Oni su najodgovorniji za to što je boračka populacija postala najjadniji sloj u našem društvu. Da imaju imalo moralne i ljudske odgovornosti odmah bi podnijeli ostavke! Porodice poginulih boraca su obespravljene, djeca poginulih boraca nemaju prioritet kod zapošljavanja, liječenja i školovanja, borački dodatak borcima prve kategorije je sramotan. Ovakva boračka organizacija nikome ne treba, a prije svega ne treba borcima. Rukovodstvo BORS-a šuruje sa vlastima, od njih dobijaju određene beneficije, a sve to na račun i preko leđa boraca koji očekuju od ove države da im na jedan korektan način uzvrati za to što su četiri godine u rovovima stvarali Republiku Srpsku. Oni se ponašaju kao SNSD-ova vlast i Milorad Dodik. Ako ih neko kritikuje, odmah se sjure na čovjeka pod izgovorom – “mi smo borci, ko nama šta smije da kaže” – tvrdi Mektić.

On, između ostalog, navodi da su se aktivnosti čelnih ljudi BORS-a, prema njegovim riječima, svele na odlaske na parastose, polaganje vijenaca i prisustvo bogatim gozbama.

-Njih bi čak iz zdravstvenih razloga trebalo hitno skloniti. Ubiće ih holesterol i trigliceridi. Vidi se po ljudima da nisu dobro. U boračkoj organizaciji trebalo bi svakih šest mjeseci praviti izbore jer ovakvom dinamikom, kako obilaze parastose i ručkove, treba ih hitno spasavati za njihovo dobro – kaže Mektić u izjavi Insajderu.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare