18. Oktobra 2019.

“El Klasiko” odložen za dva mjeseca

Big Portal

Španska LaLiga je odlučila da odloži prvi “El Klasiko” u sezoni zbog društvenih nemira u Kataloniji izazvanih hapšenjem lokalnih političara.

LaLiga je pokušala da promeni domaćinstvo derbija i da se prvi susret igra u Madridu, ali su to odbili i Barselona i Real.

Stoga je Takmičarska komisija LaLige odložila “El Klasiko” koji će se igrati tek za oko dva meseca.

U “igri” su dva datuma – 7. i 18 decembar. Prvi predlaže LaLiga, dok se za drugi zalažu klubovi i FS Španije.

Za vikend kada bi LaLiga da se igra derbi, Real po rasporedu dočekuje Espanjol, dok Barselona čeka Maljorku. Stoga bi ti mečevi bili odigrani tri dana ranije, 4. decembra.

Zbog nemira koji danima unazad potresaju Kataloniju, ideja je bila de se zamene domaćinstva, te da meč koji je trebalo da se odigra na “Kamp Nou” bude prebačen u Madrid.

Shodno tome, onda bi se meč u drugom delu sezone igrao u Barseloni.

Ipak, Barselona nije voljna na opciju zamene domaćinstva, ali je otvorena za mogućnost da se meč odigra u nekom drugom terminu.

Kako se bezbednost učesnika zbog demonstracija i nereda na ulicama Barselone ne može garantovati, najverovatnije odluka biće da se meč odloži.

Kao mogući termin odigravanja meča u Barseloni pominje se 18. decembar, a očekuje se da će odluka biti doneta u narednih 24 časa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare