6. Augusta 2019.

Došao je u bolnicu na tretman botoksom, a izašao je obrezan

Big Portal

Engleski penzioner nije primijetio da ga obrezuju sve dok zahvat nije završio. Od bolnice traži odštetu u iznosu od 20.000 evra, a bolnica se izvinjava da su im se pomiješali papiri.

Terry Brazier (70) stigao je u bolnicu Royal Infirmary u Leicesteru na operaciju koja uključuje botoks. Nije jasno o čemu je tačno riječ, no domaći stručnjaci kažu da se botoks na polnom organu može koristiti iz više razloga.

 Botoks blokira mišić i opušta mišić. Može se aplicirati na svako mjesto gdje imate neuromuskularnu ili neurožlijezdanu spojnicu. Na primjer, kod znojenja blokira živce koji puštaju znoj, pa se čovjek nakon tretmana ondje više ne znoji. Moguće je i da je čovjek iz ove situacije uzimao Viagru, pa je penis stajao, krv nije mogla izaći, pa su mislili relaksacijom botoksom opustiti mišić da se vrati – kazao je estetski hirurg ,napominjući kako on nikad u svojoj ordinaciji nije stavljao botoks u penis i nikad za takav zahvat nije ni čuo.

U svijetu, prenose internetski portali, već nekoliko godina postoji tretman tzv. Scrotox kojim se botoks aplicira u testise kako bi se izgladili nabori da bi koža ondje bila glađa. Dodatno, direktna injekcija botoksa u penis može pomoći u opuštanju mišića i spriječavanju prerane ejakulacije, a istražuje se i primjena botoksa u liječenju erektilne disfunkcije.

Koji god razlog Terry Brazier imao za dolazak u bolnicu, stvari su odmah krenule u posve krivom pravcu. Kaže da su ga medicinske sestre toliko zapričale da nije ni stigao vidjeti šta se dešava “tamo dole”.

– Došao sam na tretman botoksom, a oni su me obrezali – požalio se novinarima Daily Stara. Bilo je to u novembru 2015. godine, no sudska parnica je tek sad završila i Terry je dobio odštetu u iznosu od 20.000 evra.

foto: Dreamstime

– Nisu znali šta bi mi rekli kad su vidjeli šta su učinili. Rekli su da me ne mogu sad poslati na odjel te da moraju razgovarati sa mnom. Tokom postupka sestra je sve vrijeme bila pored mene i razgovarala sa mnom pa nisam imao pojma šta se zbiva – tvrdi Terry dodajući kako se iznenadio vidjevši rezultat zahvata. Direktor bolnice u Leicesteru Andrew Furlong kazao je da mu je žao.

– Iskreno nam i je i duboko žao zbog greške, te koristim i ovu priliku da se izvinim gospodinu Brazieru. Ovakve situacije shvatamo vrlo ozbiljno i proveli smo temeljnu istragu kako bismo iz ovog nešto naučili te omogućili da se takva greška više nikad ne dogodi. Iako novac ne može poništiti to što se dogodilo, nadamo se da će uplata za njega biti ipak barem mala kompenzacija – kazao je Andrew Furlong.

24sata.hr


Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare