5. Augusta 2019.

Citroen potvrdio nasljednika za model C4

Big Portal

U sklopu plana Grupe PSA Push to Pass ovaj francuski proizvođač će na tržište lansirati nasljednika modela C4.

Ipak, po svemu sudeći neće se raditi o samo još jednom kompaktnom vozilu.

Kako prenosi portal Autonet.hr, Citroenov predstavnik za medije je u intervjuu zaCarscoops rekao da će se u ponudi naći i električna verzija ovog automobila. Na taj način budući C4 će biti konkurencija VW-ovom ID.3 i drugim sličnim električnim kompaktima. U ponudi će se nalaziti i konvencionalni benzinski i dizelski motori s kojima će C4 biti i konkurencija klasičnim hatchbackovima poput VW-ovog Golfa, Fordovog Focusa, Renaultovog Megana, Hyundaijevog i30 i sl.

Dalje, naslednik modela C4 se neće bazirati na EMP2 platformi koju koristi Peugeot 308, već će njemu kao osnova poslužiti modularna platforma CMP koju koriste vozila kao što su novi Peugeot 208 i nova Opel Corsa. Ova platforma podržava ugradnju električnih pogona, a modeli 208 i Corsa će takođe biti dostupni u konvencionalno i električno pokretanim verzijama.

Dodajmo i da iz Citroena naslednika C4 opisuju kao “Citroenov budući hatchback C segmenta”, a ne kao C4, što bi mogla biti indirektna potvrda da će ovaj automobil dobiti i novo ime.

Za sada ne znamo kada će ovaj model stići na tržište, ali ranije najave su upućivale najkasnije na 2021. Iz Citroena nisu želeli da ulaze u detalje oko dizajna, ali je najavljeno da (poput 208-ice i Corse) neće biti značajnijih vizuelnih razlika između električne i konvencionalnih verzija.

Izvor: Autonet/AutoBlog

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare