2. Augusta 2019.

Pobio porodicu bivšoj djevojci

Big Portal

U zločinu kakav se ne pamti u novijoj hrvatskoj istoriji, ubijeno je šest ljudi od kojih je jedno dijete od 10 godina.

Pomahnitali ubica je u kući u Cimermanovoj ulici u zagrebačkoj Kajzerici nasmrt izrešetao dva muškarca, tri žene i dijete dok je čudom preživjela jedino beba koja je nepovrijeđena i zbrinuta.

Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina i zove se Igor Nađ. Prema pisanju hrvatskih medija, Igor je sa jednom od žrtava imao je bebu, koja u masakru nije ubijena.

Kako Vijesti.hr nezvanično saznaju, ubijene su i sestre Maja i Josipa Tojagić, a 10-godišnjak je najvjerojatnije bio Majin sin. Među ubijenima su Dragomir Tojagić i Filjke Tojagić.

Još jedna žrtva je vjerovatno bio Josipin dečko.

Nesrećna je Maja za osam dana trebalo da proslavi 35. rođendan. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, ubica je najvjerovatnije bio Majin dečko.

Na mjesto krvoprolića je sinoć sat vremena iza ponoći stigao i Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

– Noćas oko 21.30 policija je dobila više prijava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja. Dolaskom na mjesto zločina zatečeno je 6 mrtvih osoba, dvije muške, tri ženske osobe i jedno dijete. Zatečeno je i jedno dijete koje je nepovrijeđeno i zbrinuto. Možemo reći i da imamo jednu osobu koju dovodimo u vezu s ovim djelom – rekao je noćas načelnik PUZ.

Rašić je istakao i kako je na toj adresi već dolazila policija 2011. godine, ali se ovaj događaj ne dovodi u vezu s ovim masakrom.

Zagrebačka policija potvrdila je u 4.10 sati da je ubica sa Kajzerice počinio samoubistvo.

– Još tokom uviđaja policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom hapšenja počinio je samoubistvo – napisali su u poruci iz policije.

Novinari Vijesti.hr su razgovarali sa Majinom bivšom koleginicom. Ona je sa njom radila prije otprilike tri godine.

– Maja je bila dobra djevojka i dobra koleginica. Radile smo u jednom salonu za masažu. Igor je dolazio kod nje na masažu i tako je započela njihva veza. Ona je bila razvedena i imala je dijete. O djetetu je stvarno brinula kao prava majka. Za Igora znam da se bavio drogom i da je dilovao. Maja se nikada nije žalila na njega, ali to je bio početak njihove veze. Ne znam šta se u međuvremenu događalo jer nismo bile u kontaktu. Sestru joj nisam poznavala. Ne znam da li je beba koja je preživjela njeno i Igorovo dete jer je ona stavljala jako puno fotografija sebe i svog sina na Fejsbuk tako da čisto sumnjam da se ne bi fotografirala i sa bebom. Ali to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim – ispričala je za Vijesti.hr I.A. koja je željela da ostane anonimna.

(Vijesti, RTL)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare