Lako se sprema, a veoma je ukusno.
Evo sjajne ideje za ručak, ako vam je ponestalo ideja.
Sastojci:
60 grama putera
Dva čena belog luka
Dve kašike iseckanog svežeg bosiljka
Četiri pileća filea (oko 800 grama ukupno)
25 grama prezli
Kašika maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U manju posudu stavite puter, luk i bosiljak, pa izmešajte da se sjedine. Na svakom pilećem fileu rasecite nožem meso na delu gde je najdeblje, kako biste napravili “džep”. Smesu sa puterom podelite na četiri jednaka dela i namažite na svaki pileći file, na deo gde ste rasekli meso.
Prezle sipajte u tanjir, pa piletinu umočite u njih.
Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa propržite piletinu 2-3 minuta sa obe strane, da dobije zlatnu nijansu. Prebacite je u pleh, pa pecite desetak minuta u zagrejanoj rerni.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!