30. Jula 2019.

MediaTek ozvaničio Helio G90 seriju mobilnih gejming procesora

Big Portal

Mobilni procesori kompanije MediaTek se obično povezuju sa budžetskim telefonima, a ne sa gejming modelima, međutim tajvanska kompanija želi da promeni ovo mišljenje.

Dizajner čipova je predstavio Helio G90 familiju procesora, čije performanse i funkcije ciljaju populaciju gejmera na mobilnim uređajima.

Helio G90 i G90T su osmojezgarni čipovi, koji koriste 2.05GHz Cortex-A76 jezgra za zahtevne zadatke, odnosno Cortex-A55 za nezahtevnije radnje. Tu je i Mali-G76 GPU (do 800MHz) i do 10GB LPDDR4x memorije.

G90 čipovi koriste HyperEngine gejming tehnologiju, koja obećava smanjenje laga i prekida rada. Tehnologija može da iskoristi pomoć LTE konekcije ukoliko korisnik ima nestabilan Wi-Fi. Takođe, može da podrži dve Wi-Fi konekcije na dva različita banda. MediaTek takođe ističe karakteristike kao što su nizak lag po dodiru, veći prioriteti za resurse za procesiranje i podrška za HDR10.Za ljubitelje fotografisanja je prisutna podrška za 64MP u sistemima sa jednim ili više senzora, podrška za snimanje/fotografisanje u noćnim uslovima i AI detekcija lica.

Za sada nema informacija o tome kada će početi da se pojavljuju telefoni opremljeni MediaTek Helio G90 serijom čipova.

Izvor: Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare