25. Jula 2019.

Svjetsko prvenstvo: Španci preko šampiona do finala poslije 10 godina

Big Portal

Vaterpolisti Španije prvi su finalisti Svetskog prvenstva u Gvangdžuu, pošto su u polufinalu bili bolji od dosadašnjih šampiona Hrvatske 6:5.

Posle Srbije Španci su bacili na pleća još jednu vaterpolo vele silu i to potpuno zasluženo. Od samog starta bili su u vođstvu. Poveli su 2:0 i praktično nijednog trenutka nisu ispuštali to vođstvo. Do poluvremena je bilo 4:2, a onda je usledila odlučujuća treća četvrtina, u kojoj je Furija došla do maksimalna četiri gola prednosti – 6:2.

Zaostatak od četiri gola bio je previše za izabranike Ivice Tucaka. Iako su u poslednjih osam minuta odigrali najbolje u meču, postigli tri gola i smanjili na 6:5, ali dalje nisu mogli. Kod pobednika najefikasniji je sa dva gola bio Blai Marah, dok je na drugoj strani Maro Joković postigao tri pogotka.

Špancima je ovo tek prvi plasman u finale Svetskog prvenstva još od 2009. kada su se u borbi za zlato sastali sa Srbijom i izgubili posle lošijeg izvođenja peteraca. Pre toga učestvovali su u finalima 1998. u Pertu i 2001. u Fukuoki i oba puta su slavili, protiv Mađarske i SR Jugoslavije. Hrvatska je propustila priliku da se treći put uzastopno nađe u borbi za zlato.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare