20. Jula 2019.

Novi pokušaj Vatikana da riješi misteriju nestale djevojčice

Big Portal

Vatikan je preduzeo još jedan pokušaj da riješi misteriju nestanka tinejdžerke prije 36 godina.

Prvi pokušaj rešavanja odigrao se 11. jula kada su stručnjaci i policija otvorili dve grobnice za koje je stigla dojava da se u njima nalaze ostaci Emanuele Orlandi. Međutim, misterija je samo produbljena zato što se u grobnicama nisu nalazili nikakvi ostaci.

Zato su stručnjaci danas počeli da istražuju dve kosturnice, koje su pronađene tokom prve pretrage.

Porodica Emanuele Orlandi nada se da vatikansko tevtonsko groblje krije ključ misterije, koja je obuzela Italiju još pre 36 godina.

Potraga je i dalje usmerena na groblje gde su tokom prve pretrage 11. jula otkopani grobovi dve princeze, a za koje se ispostavilo da su bili prazni.

Tokom pretrage, pronađene su i dve kosturnice, kao i tajna vrata u zgradi pored.

Direktor pres službe Svete stolice, Alesandro Đisoti, rekao je da su danas otpočele nove pretrage, koje uključuju dve kosturnice blizu princezinih grobnica.

Objasnio je i da forenzički stručnjaci analiziraju sve ostatke „prema međunarodnim protokolima“ i da ne može da kaže koliko će im tačno trebati vremena.

Naučnici će moći da odrede starost bilo kojih kostiju u roku od pet sati, ali će formalna identifikacija DNK trajati mnogo duže.

Sa vatikanskom ekipom bio je jedan stručnjak kojeg je izabrala porodica Orlandi.

Tevtonsko groblje u Vatikanu nalazi se pored zidina i ušuškano iza Bazilike Svetog Petra, a u njemu se zahranjuju nemački članovi katoličkih institucija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare