18. Jula 2019.

Trivićeva oštro odgovorila Dodiku

Big Portal

Posebna sjednica Narodne skupštine RS nastavljena je nakon pauze. Na dnevnom redu je potvrđivanje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese Srpske štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

No, poslanici su u dosadašnjem toku sjednice, koja je počela u podne, najmanje diskutovali o toj temi.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić u nastavku sjednice obratila se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Dodiku riječima: “Dvadeset godina Vas gledam i žalim”.

“Kada bi jedan Hrvat uradio ovo što ste Vi za njih uradili? Danas je u Hrvatskoj bolje biti pas nego Srbin, kako i u hrvatskim kantonima u FBiH”, navela je ona.

Iznoseći niz kritika na račun aktuelne vlasti u RS, kao i samog Dodika, Trivić mu je, između ostalog, poručila: “Malo ste se obećali Rusima, malo Amerikancima, pa ni sami ne znate gdje ste. Najgore je što ste uvukli narod u sve to”.

Trivić je poručila kako, za razliku od Kluba PDP-a, neće podržati Dodikovu izjavu o kojoj će se poslanici danas izjašnjavati.

Odgovarajući na tvrdnje Trivićeve, Dodik joj je poručio kako ne zna i ne želi da joj bilo šta kaže.

“U zanostu ste na Trgu Krajine ranije rekli da nećete prihvatiti mandat. Danas Vas vidim ovdje. Toliko o principijelnosti”, istakao je on.

Trivić je podsjetila na Dodikovu izjavu u kojoj je potvrdio da se u Srebrenici desio genocid.

Na to joj je on odgovorio kako je bilo izjava takve vrste.

“Ali zašto ne možete da prihvatite da čovjek može da pogriješi i da ispravi greške. Narod je amnestirao greške, oprostio i rekao da hoće sa nama, a ne sa vama”, konstatovao je Dodik.

Potom je Dodao da je Trivić primjer nedosljednosti.

“Rekli ste da nećete prihvatiti mandat, pa jeste. Možd zbog paušala? Nemojte mi samo Vi objašnjavati šta je principijelnost”, rekao joj je Dodik.

(Vijesti)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare