5. Jula 2019.

30 NATO brodova u Crnom moru, sada stižu i Rusi

Big Portal

Ruska vojska počela je planirane vojne vežbe na Crnom moru, gde se trenutno održavaju pomorske vežbe članica NATO-a “Morski povetarac 2019”.

Na vežbama učestvuje desetak brodova, među kojima su veliki desantni brodovi “Azov” i “Cezar Kunikov”, mali raketni brodovi “Orehovo-Zujevo” i “Miraž”, raketni brodovi “Ivanovec”, “Naberežni Čelni” i “R-60”.

Brodovi Crnomorske flote izvode manevre na morskim poligonima. U završnoj fazi vežbe, posade će izvršiti raketnu i artiljerijsku paljbu.

“Grupa brodova Crnomorske flote nastavlja niz mera za praćenje aktivnosti brodova NATO-a koji učestvuju u pomorskoj vežbi “Morski povetarac 2019” u severozapadnom delu Crnog mora”, dodaje se u saopštenju ruske Crnomorske flote, koje je preneo Sputnjik.

Trenutno se na Crnom moru održavaju ukrajinsko-američke vežbe “Morski povetarac 2019” u kojima učestvuje avijacija i brodovi zemalja NATO-a: Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade, Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Danske, Letonije, Estonije i njihovih saveznika – Ujedinjenih Arapskh Emirata, Švedske, Ukrajine, Moldavije i Gruzija.

U bežbama učestvuje oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 ljudi. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ove vežbe pokušajem destabilizacije situacije u regionu.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare