4. Jula 2019.

Novak: Hurkač če biti opasniji nego na Rolan Garosu

Big Portal

Posle dve pobede na startu Vimbldona, Novaka Đokovića u narednoj rundi očekuje mladi poljski teniser Hubert Hurkač.

Teniser iz Vroclava brzo se probio u Top 50, trenutno je 48. na ATP listi. Osvojio je turnir u Kanberi, igrao je u četvrtfinalu Indijan Velsa gde je izgubio od Federera.

Čini se da još ima problem da postiže dobre rezultate u kontinuitetu, sa od Novaka je već izgubio jednom ove sezone, u prvom kolu Rolan Garosa, 6:4, 6:2, 6:2.

Ipak, Novak je oprezan, svestan je da na Grend slemu ne sme biti opuštanja, zna da svaki protivnik kad ima svboj dan može biti opasan.

Udara lopticu u penjanju, trudi se da igra izuzetno brzo. S te strane gledano, više mu odgovaraju brže podloge u duelu sa mnom. Mogu da očekujem drugačiji duel od onog na Rolan Garosu. Tamo sam prilično dobro igrao, dobio ga u tri seta, međutim, ovog puta će biti drugačije, tako da i taktički drugačije moram da se spremim“, kaže Novak.

Prvi reket sveta odlično zna šta mora da radi da bi nastavio niz pobeda. Trenutno ih je u devet u nizu, računajući tu i Vimbldon prošle godine.

Sve će se mnogo brže dešavati tu su potrebne dobre reakcije na reternu. To je ključ, vratiti ritern u teren i duboko, da ga na neki način nateram da odigra dodatni udarac u njegovim servis gemovima. Drugo, da budem efikasan, precizan i strateški ispravan na svom servisu“, smatra Đoković.

Šampion Vimbldona odlično poznaje Hurkača.

Izuzetno je dobar momak, treniramo često, upoznao sam se poprilično dobro sa njegovom igrom. Znam šta me očekuje. Trudiću se da mu zadam što više problema sa osnovne linije. Da ima taj osećaj da mora da napravi nešto specijalno sa bi dobio poen. Iskustvo je na mojoj strani“.

Slušajući pažljivo komentare poznatih igrača, stiče se utisak da su svi ubeđeni da Novak ponovo ima najveće šanse za titulu. Na pitanje da uporedi ova dva meča sa prošlogodišnjim na Vimbldonu i čime je najzadovoljniji trenutno, rekao je:

Najzadovoljniji sam svojom prisutnoću, koncentracijom i posvećenošču od prvog do zadnjeg poena. Fizički se zaista dobro osećam, generalno, igra je sve bolja i bolja, naravno, tu ima i malih padova i nekih elemenata koji mogu da budu poboljšani, unapređeni. To je nekako i očekivano. Na početku Grend slema obično nekoliko mečeva još tražiš svoju poziciju na terenu, tražiš igru, šteluješ svoje žice. Očekujem kako turnir odmiče da ću još da podižem svoj nivo igre. Mali milion puta sam bio u ovim situacijama , znam šta mogu da očekujem“, zaključio je Đoković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare