4. Jula 2019.

Nadalu triler protiv Kirjosa, Federer rutinski, poraz Čilića i Kerber

Big Portal

Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je posle velike borbe pobedio Nika Kirjosa – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

Drugi teniser sveta u narednoj fazi takmičenja igraće protiv Žo-Vilfred Conge, koji je bio bolji od Rikardasa Berankisa.

Meč koji su svi dugo očekivali potpuno je opravdao očekivanja. Spektakularni poeni, tenzija, međusobne provokacije, svađe sa sudijom – ovaj meč je sve to ponudio.

Svi su saglasni da je ovaj duel po intenzitetu i kvalitetu igre zaslužio mnogo više od drugog kola, međutim ne zaslužuje Kirjos zbog plasmana na ATP listi.

Australijanac je loše ušao u meč i Nadal je odmah napravio brejk. Španski teniser nije popuštao do kraja seta, a Kirjosa je posebno nerviralo ponašanje Rafe.

Drugi teniser sveta koristio je i više od dozvoljenog vremena između poena, a sudija Dumusua ga nije opominjao. Kirjos je više puta zamerio Francuzu što ga ne sankcioniše.

Nadal rezultatom 6:3 dobija prvi period igre, a tenzija na terenu je rasla iz gema u gem.

Na startu drugog seta videli smo preslikanu situaciju s početka duela, s tim što su se zamenile uloge. Kirjos je napravio brejk i brzo poveo sa 3-0.

Nadal je nastavio sa provokacijama, Kirjos je nastavio da “gunđa”, a publika na tribinama je uživala. Australijanac odličnom igrom dolazi do izjednačenja 6.3.

Tokom trećeg seta gledali smo izuzetni tenis. Igrači nisu popuštali kod servisa, nismo videli mnogo brejk lopti i sve je išlo ka taj-brejku. Do njega smo i došli, a tamo… tamo je Nadal imao više koncentracije i rezultatom 7:5 došao do vođstva od 2-1.

Mnogi su pomislili da će Kirjos mentalno popustiti u nastavku meča, ali to se nije desilo. Gledali smo preslikanu igru iz trećeg seta. Australijanac i Španac su bili sigurni na servisu i nismo videli nijedan brejk. Usledio je novi taj-brejk.

Kirjos ponovo loše kreće 13. gem. Imao je zicer Australijanac, ali je smeč poslao u mrežu.

Potom je izbacio forhend u aut i Nadal je došao do tri meč lopte. Prvu je iskoristio i tako došao do velike pobede. Sada je 4-4 u međusobnim duelima dvojice tenisera.

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije imao težak zadatak da prođe u treće kolo Vimbldona.

Federer je savladao britanskog tenisera Džeja Klarka za nešto više od jednog i po sata igre – 6:1, 7:6(3), 6:2.

Prvi set je završen ubedljivije nego što je trebalo u korist Švajcarca, s obzirom da je Klark pretrpeo dva brejka kada je imao 40:0 i 40:15, a nije ni iskoristio dve brejk lopte.

U drugom setu viđen je obračun dobrih servisa, pa se došlo do taj-brejka. Mladi Britanac je prvi napao i napravio mini brejk, ali je Rodžer zatim osvojio 6/7 poena.

U trećem setu Klark je ponovo bio pristojan rival, ali je Federer iskoristio iskustvo i odigrao najbolje kada je bilo najbitnije.

Osmostruki šampion Vimbldona će se u trećem kolu sastati sa boljim iz francuskog okršaja Puj – Barer.

Hrvatski teniser Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega u tri seta bio Portugalac Žao Sousa.

Čilić, koji je u lošoj formi došao u London, nije opravdao ulogu favorita i poražen je posle nešto više od dva sata igre – 6:4, 6:4, 6:4.

Hrvatski teniser odigrao je loš meč, mnogo je oscilirao i Sousa, koji je svoje najbolje rezultate beležio na najsporijoj podlozi, uspeo je da iznenadi i prođe u narednu fazu.

Čilić nijednom nije uspeo da oduzme servis gem Sousi, a imao je čak dvanaest prilika. Portugalac će u narednom kolu igrati protiv Danija Evansa, koji je savladao Nikoloza Basilašvilija.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6:4, 6:4, 6:0.

Sedmi teniser sveta je stigao do pobede za sat i 49 minuta igre, a protivnik u narednoj rundi biće mu Amerikanac Stiv Džonson.

Džonson je posle velike borbe u pet setova eliminisao Australijanca Aleksa De Minaura – 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Meč Amerikanca i Australijanca trajao je gotovo tri i po sata, a koliko je sve bilo “blizu” govori i ukupan broj osvojenih poena – 150:149 u korist Džonsona.

Nemački teniser Jan Lenard Štruf je u drugom kolu pobedio Amerikanca Tejlora Frica u četiri seta (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) i u narednoj rundi čeka Kazahstanac Mihail Kukuškin.

Kukuškin je savladao Amerikanca Džona Iznera, posle pet setova – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Podsetimo, Izner je branio polufinale iz prošle godine.

Serena Vilijams, američka teniserka, plasirala se u treće kolo Vimbldona pobedom nad 18-godišnjom slovenačkom igračicom Kajom Juvan.

Vilijams je do pobede došla teže od očekivanog, posle tri seta i jednog časa i 36 minuta borbe – 2:6, 6:2, 6:4.

Prvi set obeležen je greškama Amerikanke, koja ih je napravila čak 11, naspram samo dve protivnice.

Nekada najbolja teniserka sveta je u drugom setu podigla nivo igre i smanjila broj grešaka, a povećala broj vinera, te izjednačila na 1-1.

Juvan se dobro držala u odlučujućem delu igre, sve do 2:2, kada je došlo do dva uzastopna brejka Amerikanke. 18-godišnjakinja je uspela da vrati jedan brejk, ali ne i da se vrati u meč.

U trećem kolu Serena će igrati protiv Nemice Julije Gerges, koja je sa 2-0 (6:1, 6:4) savladala Varvaru Flink.

Takođe, ispala je aktuelna šampionka turnira, Nemica Anđelik Kerber, koju je, posle osvojenog prvog seta, “počistila” Amerikanka Loren Dejvis – 2:6, 6:2, 6:1.

Kerber je još jedanput potvrdila da se nalazi u lošoj formi, ali niko nije očekivao da ispadne već u drugom kolu od 95. teniserke planete.

Pobede su ostvarile Belinda Benčić protiv Kaje Kanepi (6:3, 6:1), Magda Linet protiv Amande Anisimove (6:4, 7:5), Džo Konta protiv Katerine Siniakove (6:3, 6:4)…. 

Australijska teniserka Ešli Barti plasirala se u treće kolo Vimbldona u Londonu, pošto je pobedila 58. teniserku sveta Alison van Ujtvank iz Belgije 6:1, 6:3.

Prva teniserka sveta pobedila je posle 57 minuta, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk.

To je 14. uzastopna pobeda za Barti, koja je osvojila Rolan Garos i turnir u Birmingemu pre početka Vimbldona.

Barti, koja nikada nije prošla treće kolo Vimbldona, u toj fazi igraće protiv bolje iz duela Nemice Harijet Dart i Beatriz Hadad Maje iz Brazila.

U treće kolo plasirala se i Amerikanka Sloun Stivens, pobedom protiv Kineskinje Vang Jafan 6:0, 6:2. Ona će igrati protiv pobednice meča domaće teniserke Džoane Konte i Čehinje Katarine Sinijakove.

Kineskinja Van Cjan plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Tamaru Zidanšek iz Slovenije sa 6:1, 6:2. Ona će igrati protiv bolje iz meča Rumunke Monike Nikulesku i Belgijanke Eliz Mertens.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 7:5, 6:2.

Šampionka Vimbldona iz 2011. i 2014. godine zbog povrede leve podlaktice nije bila sigurna da li će učestvovati na trećem grend slem turniru u sezoni, ali je danas uspela da stigne do trećeg kola prvi put od 2015.

Ona će u narednoj rundi igrati protiv pobednice meča Amanda Anisimova – Magda Linet.

U treće kolo se plasirala još jedna Čehinja, Barbora Stricova koja je bila bolja od Nemice Laure Zigemund (6:3, 7:5), dok je Karla Suares Navaro iz Španije eliminisala Francuskinju Paulin Parmentijer nakon dva taj-brejka.

Belgijanka Elis Mertens je stigla do trećeg kola pobedivši Rumunku Moniku Nikulesku sa 7:5, 6:0 i njena naredna protivnica biće Kineskinja Van Cjan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare