Kompanija „Nestle“ će prva na svijetu početi da pakuje čokoladice u omote za koje tvrdi da se razlažu u morskoj vodi u roku od šest mjeseci.
Prošle godine, kompanija „Nestle“ se obavezala da će do 2025. godine sva ambalaža za njihove proizvode biti biorazgradiva ili će moći da se reciklira i ponovo koristi.
Our YES! bars come in a recyclable paper wrapper – in line with our commitment to making all our packaging recyclable or reusable by 2025! They’re nutritious and tasty, too! Do yourself and the planet some good! Read more: https://t.co/tPBYgpOSLk #yesbar #beatplasticpollution pic.twitter.com/n2fDolBwgN
— Nestlé (@Nestle) July 3, 2019
Najavljujući novi omot za čokoladice „Jes“, Majkl Kerol, rukovodilac Centra za inovacije i održivost u kompaniji „Nestle“, tvrdi kako su sigurni da se on razlaže u morskoj vodi u roku od šest meseci.
„U poređenju sa ambalažom koja se danas koristi, to je brže za oko 450 godina“, naglasio je Kerol.
U konditorskoj kompaniji su naveli da su morali da premoste preko 90 prepreka i izazova razvijajući novi materijal i prilagođavajući postojeće mašine i proizvodne trake, kako bi se proizvod lakše obradio.
Stručnjaci u istraživačkom i razvojnom centru „Nestlea“ u Jorku, istakli su da je u dosadašnjem procesu proizvodnje proces pakovanja sa hladnim zatvaranjem od 300 bara po minutu, bio moguć samo sa trajnim plastičnim folijama.
Timu je trebalo samo deset meseci da osmisli i prilagodi proizvodne linije kako bi se osiguralo da čokoladice ostanu u savršenom stanju tokom pakovanja, transporta i skladištenja.
Novo pakovanje „Jes“ čokoladica na bazi voća i orašastih plodova pojaviće se na tržištu polovinom jula i na sebi će imati poruku „pažljivo upakovano u papir“.