11. Juna 2019.

Tadić: Prijala nam je promjena formacije, Krstajić: Digla se velika fama

Big Portal

Fudbaleri Srbije savladali su reprezentaciju Litvanije pred praznim tribinama sa čak 4:1 u trećoj utakmici kvalifikacionog ciklusa.

“Mislim da smo u prvom poluvremenu pružili dobru partiju i da je to model kako treba da igra reprezentacija Srbije, da smo stvarali šanse, da je lopta išla brzo, bilo je još nekih situacija gde smo mogli da ih ugrozimo, ali dobro mislim da je to model kako treba da igramo”, rekao je Dušan Tadić.

Dušan Tadić je napomenuo da je ovaj period najteži za fudbalere, pošto dolazi nakon izuzetno napornih klupskih sezona.

“Znali smo da moramo da završimo sezonu kako treba. Svi smo premoreni, ovo je najgori mogući termin odigravanja posle napornih sezona, moraš da se napneš i uspeli smo. Moramo da izvučemo pouke iz prve i iz druge utakmice”

Na pitanje zašto je reprezentacija pala u igri u momentu, Tadić je dao jasan odgovor, kao i na pitanje kako je bilo igrati pred praznim tribinama.

“Slabije smo trčali, to je bio najveći razlog našeg pada. Opet si asistirao + najbitnije je da ekipa pobedjuje i da igramo dobro. Teško je igrati u ovakvoj atmosferi, ali uspeli smo da se nateramo da igramo, uvek je teško bez domaće publike…”

Srbija je uspela da popravi utisak posle ubedljivog poraza od reprezentacije Ukrajine.

“To je bio jako ružan osećaj za sve nas ali sad smo uspeli da popravimo utisak iako je bio slabiji protivnik videla se ideja u igri, moramo da analiziramo da vidimo šta treba da promenimo i šta je u suštini najbolje za reprezentaciju Srbije”

Tadić je takođe govorio o idejama u igri i napomenuo kako je čitavoj ekipi itekako prijala promena formacije.

Mladenu Krstajiću, selektoru Srbije, vratio se osmeh na licu posle pobede nad Litvanijom (4:1), a da li je bio iskren ili „kiseo” saznaćemo već u sredu.

Najvažnije pitanje posle pobede nad Litvancima bilo je zapravo da li će Krstajić kao selektor dočekati septembarske kvalifikacione mečeve sa Portugalijom i Luksemburgom, 7. i 10. septembra.

“Ja sam profesionalac. Dok ljudi iz FSS ne sednu i ne razgovaraju ja vodim posao. Otvorena su sva pitanja, čast mi je i zadovoljstvo da radim u FSS i da budem selektor ovom momcima”, rekao je Mladen Krstajić.

Na pitanje da li smatra da se ovom pobedom iskupio za poraz u Ukrajini, Krstajić je odgovorio.

“Da li smo se iskupili ili nismo? Ne mogu da gledam tako. Desila se ta utakmica, digla se velika fama, nama je najteže, igračima i stručnom štabu. Šta je tu je, pričali smo, dobro smo odreagovali. Pokazali smo jedinstvo, čekamo septembar i idemo dalje”.

U novembru u Ligi nacija posle utakmice takođe sa Litvanijom (4:1) selektor je s knedlom u grlu održao konferenciju za novinare posle koje je izgledalo da više neće obavljati tu dužnost. Sada ponovo čekamo odluku nakon pobede nad istim protivnikom.

“Kada ste selektor normalno je da želite sve najbolje. Želim da pobedim, teško mi padaju porazi, teško se nosim s takvim pritiscima. Da li ću od ja biti tu od seprembra ili neko drugi… Videćemo. Hvala igračima što su sada smogli snage i izdigli se iznad one loše situacije posle Ukrajine”.

O samoj utakmici Krstajić je rekao.

“Bili smo koncentrisani i angažovani. Nije nam bilo lako posle Ukrajine, digli smo se psihološki. Iz dve utakmice imamo tri boda, sve je otvoreno. Bilo je teško posle Ukrajine, ekipa se izdigla i pokazala da ostaje u trci za prva dva mesta u grupi. U prvom poluvremenu smo imali još par prilika za gol, ali ih nismo iskoristili. Litvanija je malo krenula napred u drugom poluvremenu, ali smo opet mi imali šanse za gol. Minus golova iz Ukrajine smo anulirali”.

Aleksandar Mitrović, srpski fudbaler, govorio je o utiscima posle ubedljive pobede nad Litvanijom.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 4:1 na domaćem terenu u kvalifikacijama za EURO 2020.

Mitrović je potvrdio da su on i saigrači u nastavku, posle furioznog prvog poluvremena, “spustili gas”.

“Ovo je bila lepa utakmica s naše strane, ostvarili smo pobedu i vratili se na pravi kolosek. Malo teže vreme, ali bitno je da smo otvorili meč u pravom trenutku. Prvo poluvreme je bilo fenomenalno, dok smo u nastavku spustili gas. Teške noge, umor…”, kazao je Mitrović.

“Orlovi” su imali pregršt prilika i pobeda je mogla da bude dosta ubedljivija, ali napadač Fulama ne žali za propuštenim prilikama.

“Pokušavali smo, ali lopta nije htela… Luka Jović je pogodio dve prečke, ja sam imao veliku šansu, negde nismo imali sreće, ali dali smo četiri gola, ovo je bilo sasvim korektno. Dobra pobeda posle teškog poraza”, istakao je Mitrović.

Naredna utakmica izabranike Mladena Krstajića očekuje 7. septembra protiv Portugala, u Beogradu.

“Portugal je pokazao kvalitet u Ligi nacija i suvišno je pričati o njima. Igramo kod kuće, nadamo se pred punim stadionom i možemo da budemo opasni. U Lisabonu smo dobro igrali, bili smo čvrsti, a uz vetar u leđa i punu ‘Marakanu’ sve je moguće. Najbitnija utakmica u kvalifikacijama za nas i važno je da imamo podršku navijača”, zaključio je Mitar.

Selektor fudbalske reprezentacije Litvanije Valdar Urbonas izjavio je da je očekivao tešku utakmicu sa Srbijom posle debakla u prošlom kolu od Ukrajine.

“Očekivali smo tešku utakmicu. Srbija je pokazala dobru igru. Očekivali smo da nas Srbija pritiska u prvom poluvremenu, a u drugom smo promenili taktiku i igrali smo bolje nego u prvom”, rekao je Urbonas na konferenciji za novinare posle utakmice u Beogradu.

Litvanija je poražena od Srbije sa 1:4, posle čega zauzima poslednje mesto u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa jednim bodom iz tri utakmice.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare