10. Juna 2019.

Palmer u petak dolazi u BiH

Big Portal

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer (Matthew Palmer) dolazi u petak u posjetu BiH, saznaje „Dnevni avaz“.

Visoki američki zvaničnik boraviće u BiH od petka, 14. juna, do srijede, 19. juna. Kako saznajemo, Palmer će tokom višednevne posjete BiH prvo posjetiti Banju Luku, gdje će se u petak i subotu sastati sa zvaničnicima Republike Srpske, a potom dolazi u Sarajevo, gdje će razgovarati s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH.

Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, prošle sedmice je u intervjuu za „Dnevni avaz“ iz Vašingtona, gdje se sastao s Palmerom, najavio skoru posjetu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD našoj zemlji, ali nije precizirao datum njegove posjete.

Palmer u BiH stiže u vrijeme potpune blokade rada zakonodavne vlasti na državnom nivou, te blokade u formiranju novog saziva Savjeta ministara BiH.

S obzirom na to da je do zastoja u pregovorima o formiranju vlasti došlo zbog podijeljenih stavova zvaničnika u FBiH i RS u vezi s bh. NATO putem, odnosno usvajanjem Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO, očekuje se da će upravo ovo biti teme Palmerovih razgovora s bh. političarima te s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

(Dnevni avaz)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare