6. Juna 2019.

Porsche opozvao skoro sve Panamere u SAD-u

Big Portal

Porsche je s Panamerom ostvario globalni uspjeh pa ne čudi što je nakon sedam uspješnih godina stigao nasljednik. Ali to ne znači da se radi o bezgrešnom proizvodu. Naprotiv, i najbolji griješe, i to ne jednom.

Porsche se smatra jednim od najboljih proizvođača i kada govorimo o kvalitetu i pouzdanosti, ali i tu su opozivi normalna pojava. Uostalom, ako i najskuplji automobil poput Bugattija može u opoziv, zašto ne bi i jedan Porsche?

Konkretno, u ovom slučaju radi se o Panameri, i to primercima prve generacije proizvedenim od 2010. do 2016. godine. A od njih nešto više od 42.700 prodatih u Americi u Porscheu ih na servis zovu čak 33.206.

Problem je s ventilatorom klimatizacije u čije kućište može da prodre voda. A gde ima vlage, lako može doći i do kratkog spoja, a to znači mogućnost iskrenja i požara.

I sada ono najzanimljivije. Servisna akcija počinje tek 23. juna, a u Porscheu savetuju vlasnicima da do tada ostave automobile parkirane na otvorenom. Verovatno da mogući požar ne bi zahvatio garažu, kuću i sve ukućane. Šalu na stranu, ali ovakav savet će teško zadovoljiti nekog vlasnika atraktivnog Porschea.

Izvor: Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare