6. Juna 2019.

Šampion na koljenima, Torontu pobjeda u Ouklendu

Big Portal

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Golden Stejt Voriorse u “Orakl Areni” rezultatom 123:109 i poveli sa 2-1 u finalnoj seriji NBA lige.

Za svaki “nerealni” šut koji je Stef Kari pogodio, Kavaj Lenard i Deni Grin su imali spreman odgovor. Toronto Reptorsi su znali da ispred sebe imaju “okrnjene” Voriorse i iskoristili su početni momentum kako bi stigli do velike pobede.

Malo ko je verovao da je ovakav ishod uopšte moguć. Zamislite samo da ste pre početka sezone nekome rekli da će Toronto imati prednost u NBA finalu nad Voriorsima posle tri odigrane utakmice.

Reptorsi su vodili tokom čitavog susreta. Imali su sjajnu prvu četvrtinu u kojoj su ubacili čak 36 poena, uz trojku Denija Grina iz levog kornera u samom finišu kvartala. Stef Kari je ponovo igrao kao da je sa druge planete. Za svega sedam minuta je ubacio 12 poena i delovao je nezaustavljivo.

Na kraju je “Šef Kari” ubacio 47 poena, najviše u plej-ofu ove sezone, uz 8 skokova i 7 asistencija uz šut iz igre 14/31. Drejmond Grin i Andre Igudala su jedini bili dvocifreni uz njega sa 17, odnosno 11 poena, a kao što je poznato zbog povrede nisu igrali Kevin Durent, Klej Tompson i Kevon Luni.

“Nadigrali su nas i potpuno zasluženo pobedili. Ponosan sam na naš trud i sada smo spremni da se vratimo na teren u petak i da nadoknadimo propušteno iz trećeg meča uz malo više sreće sa zdravljem naših igrača”, rekao je trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker.

Toronto je igrao toliko dobro da su se Voriorsi osećali kao u filmu “Park iz doba Jure” i verovali ili ne, gosti iz Kanade su pred početak četvrte četvrtine imali prednost 96:83.

U poslednjem kvartalu su samo održavali stečenu prednost. Videli smo neke fantastične blokade od strane Serža Ibake, Denija Grina i Džordana Bela. Svi starteri Toronta su bili dvocifreni na ovoj utakmici, a prednjačio je kao i obično Kavaj Lenard sa 30 poena, osporavani Lauri 23, Siakam 18, koliko je imao i Deni Grin, dok je poen manje imao Mark Gasol. Fred van Vlit iako nije bio starter, upisao je dvocifren učinak sa 11 postignutih poena.

Utakmica broj četiri na programu je u noći između petka i subote, gde će Voriorsi tražiti “slamku spasa”, a Reptorsi će u slučaju eventuelne pobede biti na korak od verovatno i najveće senzacije u istoriji NBA košarke.

https://youtu.be/3DFMN9JOhy0

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare