SASTOJCI
- 1 velika tikvica
- 50 g susama
- 100 g kukuruznog brašna ili prezle
- malo mlijeka
- so
- malo bijelog luka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu
- malo rendanog tvrdog sira
- papir za pečenje i malo ulja
Tikvicu isijecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje u soli.
2. Pomiješajte sve suve sastojke.
3. Ulijte malo mlijeka u jednu činiju. Odstajale kolutove ocijedite. Svaki kolut uronite u mlijeko pa uvaljajte s obe strane u suvu smjesu satojaka. Pritisnite da se dobro zalijepi.
4. Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokapajte malo uljem ako želite. Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni.
Foto: Shutterstock