10. Maja 2019.

Kako najbrže skinuti salo

Big Portal

A zatim se odmarajte do početka sljedeće. Ako se odmorite na pola serije (tehnika poznata kao trening sa međupauzom) možete značajno ubrzati metabolizam nakon treninga. Pored toga, pozitivni efekti će se odraziti na vašu snagu i mišićnu masu. Teret koji uobičajno podižete 6 puta praktično ćete podizati 10 do 12 puta.

KAKO SE TRENIRA

Nakon zagrijevanja, odaberite teret težine 80 do 85 procenata jednog maksimalnog podizanja. Izvedite što više ponavljanja (vjerovatno 6 ili 7). Odmorite 20 sekundi, a onda nastavite koliko god možete ponavljanja, vjerovatno 3 ili 4. Odmorite još 20 sekundi, a onda probajte da podignete teret još koji put. Skorašnja studija je pokazala da su iskusni vježbači sagorjeli 18 procenata više kalorija tokom 22 sata nakon treninga sa među-pauzom, nego oni koji su uobičajeno trenirali.

VJEŽBE

Poznati trener Kristijan Fin predlaže izvođenje tri serije jedne vježbe gornjeg dijela tijela sa među-pauzom po treningu. To može biti benč pres, veslanja, zgibovi ili vučenje na lat mašini. Samo iskusni vježbači mogu primeniti ovaj metod kod vježbi za noge, kao što su čučnjevi i mrtvo dizanje. One zahtijevaju pravilnu tehniku izvođenja, koja može biti narušena sa pojavom zamora. Korist od ovog treninga ogleda se u povećanju mišićne aktivacije i bržem sagorijevanju masti nakon treninga. A osim toga, trening će vam trajati kraće nego uobičajeno.

 

Mens Health

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare