7. Maja 2019.

Primaju plate, a ne rade ništa

Big Portal

Više od 750.000 maraka ni za šta. Toliko novca građana Bosne i Hercegovine je uplaćeno na račun u oktobru izabranih poslanika Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, zvanični su podaci ove institucije, koje je objavio portal „Kliks“.

Parlament BiH od konstituisanja nije održao ni jednu sjednicu, a predloženo je samo sedam zakona, što znači da parlamentarci nisu radili apsolutno ništa, a istovremeno su primali i po pet, šest hiljada maraka mjesečno po osnovu plata, ali i toplih obroka i naknada za prevoz i smještaj.

Za četiri mjeseca uplaćeno je 750.000 maraka.

Nije održana ni jedna sjednica.

Predloženo samo sedam novih zakona.

Pojedini poslanici su u jednom mjesecu iskoristili pravo na sve naknade, iako parlament ne radi. Kada su u pitanju poslanici iz Republike Srpske, rekorder samo jedne mjesečne uplate je Nenad Stevandić, kojem je u martu, kada je koristio sve naknade uplaćeno 7.677 maraka. U istom mjesecu Nikola Špirić je dobio 6.609 maraka, a Nebojša Radmanović 6.442 marke.

BN televizija je prije nekoliko dana upozoravala na činjenicu da poslanici državnog parlamenta ne rade ništa, a dobijaju ogromne plate.

Zakonodavna vlast na nivou BiH ne funkcioniše pola godine, jer zbog nedostatka političkog dogovora predsjedavajuća Parlamenta BiH Borjana Krišto, jednostavno, ne saziva sjednice državnog parlamenta.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare