6. Maja 2019.

Ammar Mešić jedini je sa ovih prostora koji je zaigrao u čuvenoj seriji “Igra prestola”

Big Portal

Ammar je gostujući u jednoj emisiji iznio detalje sa snimanja scene kada kraljica Sersei izvodi “pokajnički hod” dok je gađaju i dobacuju joj pogrdne riječi.

– Kraljica Sersei kreće niz ulicu, obučena, i pitali smo se zašto nije naga. Pola sata, sat nakon toga snimamo opet i vidimo kraljicu koja je naga. Ona prolazi, mi joj govorimo replike, gađamo je paradajzom i kupusom, a onda mi kolega kaže da je to dublerka. Njih dvije su toliko iste! To mi je bilo zaista zanimljivo – ispričao je Mešić koji je u ovoj seriji igrao jednog od pripadnika grupe “Vrapci”.

Amar Mešić / Instagram

Mešić je iznio nek detalje koji otkrivaju kako sve funkcioniše na setu.

– Čak su me zamolili i pitali da li mogu da me ošišaju. Ja sam rekao: “Naravno, nikakav problem.” Poručili su mi da ne brinem i da će to biti dodatno plaćeno – piše “Kurir”.

FOTO: © 2017 HOME BOX OFFICE, INC. ALL RIGHTS RESERVED. / PROMO

Glumac se osvrnuo i na glavne glumce za koje ima samo riječi hvale.

– Potpuno su normalni. Čak i kad smo jeli, jeli smo svi zajedno, oni su šetali među nama. Jedino nam je bilo zabranjeno fotografisanje, tako da sam ja svoje fotografije objavio tek kad je epizoda izašla.
Takođe, otkro je ko se krije iza strašne maske ,,Noćnog kralja”.

Kralj noći je mrtav u “Igri prestola”, a sve kopka ko je glumac koji se nalazi iza njegovog lika. U pitanju je Vladimir Furdik (48), kaskader iz Slovačke. On je isprva glumio običnog bijelog hodača, a onda mu je, sasvim spontano, ponuđena uloga vođe.

– Stvarno ne znam zašto su mene izabrali. Dok smo snimali petu sezonu bio sam Bijeli hodač koji se borio protiv Džona Snoua, prvi put kada je Džon Snou ubio hodače, to sam bio ja. Poslije toga su me tvorci serije  pitali da li bih glumio Kralja noći od šeste do osme sezone. Nikada ih nisam pitao zašto su mi dali tu ulogu – rekao je Furdik u jednom intervjuu.

Резултат слика за vladimir furdik

On je istakao i da je ova uloga i te kako bila veliki izazov za njega.

– Den i Dejvid su htjeli da on bude hladan, drugi su željeli da prikažem da ima u sebi nečeg ljudskog. Da, mnogo puta su mi rekli da pokušam da ne trepćem i to je bilo jako teško – ispričao je nedavno Furdik.

Inače, on je na svakom snimanju na stolici u šminkernici sjedio čak osam sati jer je toliko bilo potrebno da nastane čuvena maska.

Резултат слика за vladimir furdik

Vladimir je radio na mnogim velikim filmovima poput “Skyfall”, u filmu o Šerloku Holmsu, “Toru”, “Snježani i lovcu”, “Robin Hudu” i drugim velikim ostvarenjima, a ima i neobičan nadimak – Furdo.

 

 

 

Blic

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare