1. Maja 2019.

Efes nokautirao Pešićevu Barsu za plasman na F4

Big Portal
Fajnal for Evrolige:

Real Madrid – CSKA Moskva
Fenerbahče – Anadolu Efes

Ekipa Anadolu Efesa je pružila još jednu sjajnu partiju pred svojom publikom i potpuno zasluženo se plasirala na završni turnir Evrolige u španskoj Vitoriji, pala je Barselona posle pet odigranih utakmica i sada su poznati svi učesnici fajnal fora.

Iako je Barsa susret dobro otvorila, nije uspela da održi kontinuitet pred krcatom dvoranom Sinan Erden pa su tako primorani da se okrenu obavezama u domaćem šampionatu.

U prvih deset minuta košarke su izabranici Svetislava Pešića postigli maltene polovinu svojih poena, 28, ali su zato u naredne dve četvrtine ubacili 29, što je domaćoj ekipi dalo vetar u leđa da preokrenu rezultat u svoju korist.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu bio je američki bek Šejn Larkin, sa 18 poena i 7 asistencija, dok je srpski plejmejker Vasilije Micić postigao dabl-dabl sa 10 poena i 10 asistencija.

Što se tiče Barselone, njih je predvodio dvojac Singlton-Ertel sa po 12 postignutih poena, njima najviše ide u prilog što su uspeli da se vrate u poslednjim momentima četvrte četvrtine nakon dvocifrenog zaostatka, ali nisu imali dovoljno snage da u potpunosti izbace Efes iz koloseka.

Efes je tako postao drugi turski tim koji ide na završni turnir Evrolige, pošto su prethodno plasman potvrdili Real Madrid, Fenerbahče i CSKA Moskva.

 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare