9. Aprila 2019.

Znate li koliko vam je treninga sedmično potrebno da biste ostvarili rezultate?

Big Portal

“Za pravog početnika, dakle za nekoga ko je puno sjedio, a malo se ili nimalo kretao, dovoljna su dva do tri treninga sedmično. Može zvučati puno, ali važno je da vježbate umjerenim intenzitetom. Ako želite postići više, dane u kojima se odmarate od treninga iskoristite za jogu ili neku šetnju”, preporuka je trenerice Tamare Pridgett.

“Važno je obratiti pažnju na način na koji izvodite vježbe i kako se vaše tijelo pri tome osjeća. Ako imate jaku upalu mišića, trebali biste vježbati manjim intenzitetom i obrnuto, ako su vježbe prelake za izvođenje i ne osjećate nikakvu bol u mišićima, povećajte intenzitet vježbi”, dodaje Pridgett.

Za one s iskustvom, trenerica preporučuje tri do pet treninga sedmično.

“Kad trenirate više puta sedmično, možete kombinovati više različitih treninga. No morate slušati svoje tijelo, trenirati u skladu s tim i jesti dobro. Nakon nekog ćete vremena otkriti šta vam se sviđa, šta ne i koje su vaše fizičke sposobnosti”, rekla je i istaknula kako smo svi drugačiji.

“Neko može trenirati dva puta sedmično i izgubiti više kilograma od nekoga ko trenira četiri puta sedmično. Prehrana tu igra važnu ulogu. Po mom mišljenju ne postoji savršena prehrana, pronađite onu koja vam se sviđa i koju možete dugoročno primjenjivati. Za početak je dovoljno da krenete jesti cjelovito voće i povrće i minimalno obrađenu hranu”, poručila je.

 

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare