4. Aprila 2019.

Ambasada SAD traži informacije

Big Portal

Vlada Republike Srpske utvrdila je nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim se, kako su kazali iz Vlade RS, zbog različitih bezbjednosnih izazova utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Iz Ambasade SAD-a u BiH kazali su da su upoznati s ovom odlukom, te da će zatražiti dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava.

Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Upoznati smo sa činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala nacrt amandmana na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima koji bi se mogli iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske.

Tražićemo dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan djelokruga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Sjedinjene Američke Države podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, koje poštuju svoje specifične nadležnosti, efikasno koordiniraju aktivnosti sa drugim sigurnosnim agencijama, te djeluju ispravno, u skladu sa zakonom, bez političkog utjecaja“, kazali su za Vijesti iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

(Vijesti)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare