2. Aprila 2019.

“Rodžer nema šanse protiv Novaka i Rafe u Parizu”

Big Portal

Švajcarac je u nedelju u Majamiju osvojio 101. trofej u karijeri, napravio je skok sa petog na četvrto mesto ATP liste, ali i dalje ima veliki zaostatak za rivalima.

Činjenica je da će Federer moći da akumulira veliki broj poena ukoliko nastavi da pobeđuje, jer prošle sezone nije igrao na turnirima na najsporijoj podlozi.

Međutim, Rusedski smatra da Federer ne veruje da može da ugrozi Nadala i Novaka na najvažnijem turniru na ovoj podlozi, Rolan Garosu.

Ako se gledaju protekle tri nedelje, onda je Rodžer bio zaista najbolji igrač na svetu. Međutim, ne definišemo nekog na osnovu tri nedelje, već na osnovu sezone ili karijere. To što je Đoković rano završio takmičenje u Majamiju, inspirisalo je Federera. Mislio je, ‘mogao bih da pređem u vođstvo u ATP trci, da vodim sa najviše poena sada, jer znam da će tokom sezone na šljaci Nadal i Đoković uzeti mnogo poena“, kaže Rusedski.

Činjenica je da je u ATP trci stanje takvo da je Federer od početka godine osvojio 2.280 poena, Đoković 2.225, a Nadal 1.605. Ipak, Rodžeru je šljaka podloga koja mu najmanje odgovara.

On već razmišlja o Vimbldonu. Verujem da ni sam ne veruje da će osvojiti Rolan Garos. Verovatno razmišlja kako će u Parizu trijumfovati ili Rafa ili Novak, ili možda neko treći, ali ne i on”, zaključio je Rusedski.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare