1. Aprila 2019.

Bogdan i Bjelica odlični u pobjedi nad Sparsima, Jokić upisao dabl-dabl pa dobio isključenje

Big Portal

Sjajne partije su pružili potencijalni reprezentativci Srbije Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, ali je najefikasniji u ekipi iz Kalifornije bio Badi Hild sa 26 poena.

Bogdanović je u trijumfu svoje ekipe učestvovao sa 15 poena, 5 asistencija i 3 skoka, dok je Bjelica ubacio 10 i zabeležio 6 uhvaćenih lopti.

https://youtu.be/j5iCh4eqD40

Na drugoj strani je, kao po običaju, najbolji bio Lamarkus Oldridž (27 poena, 18 skokova), Rudi Gej je dodao 18 poena, a bivši košarkaš Partizana Davis Bertans je upisao po 3 poena i asistencije, uz jedan skok.

Kingsi su meč rešili tek u poslednjoj četvrtini, u koju se ušlo sa nerešenim rezultatom. Na ulasku u poslednja tri minuta Sparsi su imali pola koša viška, posle pogotka Demara Derouzana, ali do kraja meča puleni Grega Popoviča nisu uspeli da ubace ni jedan poen.

Na drugoj strani, veoma precizni su bili Herison Barns, Vili Koli-Stajn, Dieron Foks i Badi Hild, za trijumf franšize koju predvodi Vlade Divac.

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je zabeležio dabl-dabl u porazu Denvera od Vašingtona rezultatom 95:90.

Četiri minuta pre kraja utakmice je isključen, zbog prigovora sudiji, pri rezultatu 88:88, pošto prethodno arbitri nisu dosudili očigledan nameran prekršaj Bobija Portisa.

Nekadašnji igrač Mega Leksa je bio najefikasniji u svom timu sa 23 poena i 14 skokova, a upisao je i četiri asistencije uz 11 pogođenih od 15 upućenih šuteva na koš iz igre.

https://youtu.be/9LeZBl-pI10

Najveću podršku je imao u partneru u reketu, krilnom centru Polu Milsapu koji je upisao 13 poena i 16 skokova, dok je Džamal Marej ubacio 12 poena.

U ekipi Vizardsa bolji od ostalih bio je Troj Braun, koji je na parketu proveo 42 minuta i upisao 24 poena, dok je centar Tomas Brajant upisal dabl-dabl (20 poena, 14 skokova).

Zapaženu partiju sa klupe imao je Džabari Parker sa 20 poena.

Nagetsi su na dva minuta do kraja meča imali tri poena prednosti, posle trojke Malika Bizlija, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost.

Posrnuli Los Anđeles Lejkersi su bez pomoći Lebrona Džejmsa ostvarili pobedu u duelu sa Nju Orleansom.

Pored tog meča, u noći između nedelje i ponedeljka Golden Stejt je savladao Šarlot, Klipersi su bili bolji od Memfisa, a Dalas od Oklahome.

Lejkersi su ubacili 130, a primili 102 poena od Pelikansa, predvođeni Redžonom Rondom (24 poena, 12 asistencija) i Džavalom Megijem (23 poena, 16 skokova).

Sjajan je bio rezervista Aleks Karuso sa 23 poena, Kendavius Koldvel-Poup je upisao 19, a Redži Bulok poen manje.

Na drugoj strani najbolji utisak je ostavio nekadašnji “Jezerdžija“ Džulijus Rendl sa 17 poena, a Kris Vud i Džalil Okafor su ubacili po 15.

https://youtu.be/Xj8IQ0v1d0w

Voriorsi su učvrstili prvu poziciju na Zapadnoj konferenciji pobedom nad Hornetsima, Stef Kari je upisao 25 poena, Klej Tompson jedan manje, a Kvin Kuk 21.

Na drugoj strani je zablistao Vili Ernangomez sa 22 poena, a dvocifreni poenterski učinak su imali još samo Džeremi Lemb (11) i Frenk Kaminski (10).

https://youtu.be/ryNwC3YKNAw

Nestvarnu sezonu u kojoj su uspeli da izbore plej-of, uprkos očekivanjima, Klipersi u nastavili trijumfom nad Grizlisima – 113:96.

Ekipu Doka Riversa je predvodio Danilo Galinari sa 27 poena i 15 skokova, Montrenzl Herel je dodao 20, a Lu Vilijams 17.

U ekipi Memfisa bolji od ostalih bio je Delon Rajt sa 20 poena, Čendler Parsons je ubacio 17, a Tajler Dorsi je dodao 14.

https://youtu.be/4eE8yEXPexs

Dalas Meveriksi su uspeli da izvuku pobedu u duelu sa Oklahomom, čiji igrači su imali dve prilike u poslednjem napadu da stignu do preokreta.

Na kraju je Rajan Brokof ubacio slobodna bacanja za konačnih 106:103, za ekipu koja je nastupila bez Luke Dončića.

U odsustvu spektakularnog Slovenca ulogu prvog plejmejkera je preuzeo Trej Burk (25 poena, 8 asistencija), Džejlen Branson je dodao 18, a Devin Heris 15 poena.

Vredi napomenuti i da je Dirk Novicki zabeležio čak 13 skokova, uz sedam poena. Na drugoj strani, Pol Džordž je bio najefikasniji sa 27 poena i 11 skokova, Rasel Vestbruk je upisao tripl-dabl (25+11+11), a Stiven Adams je dodao 20 poena i skupio 15 uhvaćenih lopti.

https://youtu.be/BSD95wjoa5k

Rezultati:

OKC – Dalas 103:106
Nju Orleans – LA Lejkers 102:130
San Antonio – Sakramento 106:113
Denver – Vašington 90:95
Golden Stejt – Šarlot 137:90
LA Klipers – Memfis 113:96

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare