1. Aprila 2019.

Venecuela: Građani na ulici pucaju, a Maduro ima plan

Big Portal

Građani su se okupili u desetak naselja u Karakasu i pojedinim delovima drugih provincija, pošto je i u nedelju u jutarnim satima struja nestala. Većina demonstranata je mahala zastavama i uzvikivala slogane, ali bilo je i onih koji su blokirali ulice i palili gume.

Pozivajući se na izjavu svedoka, Rojters prenosi da su se pored postavljenih barikada čuli pucnji i da je jedna žena povređena.

I u petak su bili održani protesti pristalica i opozicije i vlade, a policija je tada ispalila suzavac da bi rasterala manje grupe ljudi koji su demonstrirali protiv predsednika Nikolasa Madura.

S druge strane, predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je 30-dnevni plan potrošnje električne energije zbog pogoršanja situacije sa isključenjima koja u Venecueli traje od 7. marta.

“Odobrio sam 30-dnevni plan” tokom kojeg će se električna energija racionalizovati, kako bi se osigurala “ravnoteža” između proizvodnje, distribucije i potrošnje, rekao je sinoć Maduro za državnu televiziju.

On je rekao da će posebno voditi račun da se osigura distribucija vode.

Prekid električne energije je doveo do brojnih teškoća u komunikaciji, distribuciji vode i goriva ali i u snabdevanju hrane. Maduro je optužio SAD za hakerski napad na glavnu elektranu u zemlji, dok su posmatrači rekli da se kvar desio zbog nedostatka investicija i lošeg održavanja postojeće infrastrukture.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare