26. Marta 2019.

Slučaj “ruka Rukavine”: Krstajić, Ronaldo i Santoš

Big Portal

Glavni sudija Šimon Marčinjak je tada najpre dosudio jedanaesterac, da bi na asistenciju pomoćnika Pavela Sokolnickog promenio odluku.

Na snimku se jasno videlo da je lopta, posle centaršuta i udarca glavom jednog od fudbalera Portugala pogodila u ruku desnog beka Srbije Antonija Rukavinu.

Ipak, bolje od svih je video Sokolnicki, kome nije promakao detalj da je lopta pre kontakta sa rukom Rukavine udarila u njegovu glavu.

U tom slučaju, ne postoji osnov da arbitar pokaže na belu tačku, tako da je prvobitna odluka morala biti korigovana.

Kapiten reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo je duel sa Srbijom morao da napusti u 30. minutu, zbog povrede.

Fudbaler Juventusa je posle meča novinarima rekao da će pauzirati dve do tri nedelje.

Takođe, Ronaldo nije hteo da govori za srpske medije, zahvalio se dva puta i prošao pored reportera iz Srbije.

Jedan od najboljih fudbalera sveta je prokomentarisao i situaciju iz 73. minuta, kada je sudija Šimon Marčinjak najpre dosudio penal za Portugal, a potom, na asistenciju pomoćnika, promenio odluku.

Ronaldo je naveo da mu je sudija “priznao da je pogrešio“.

Iako u prvom momentu nije bilo najjasnije šta se dogodilo, kasnije je ustanovljeno da je lopta najpre pogodila Rukavinu u glavu, pa u ruku, što je fenomenalno primetio linijski sudija Pavel Sokolnicki.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da danas osvojeni bod protiv Portugala mnogo znači i da su igrači zaslužili poštovanje.

“Bod nam mnogo znači. Ono što su momci uradili je za svo poštovanje. Momci su izneli kompletan teret ove turneje. Čestitam im od srca, Srbija treba da bude ponosna na ove momke”, rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Lisabonu.

“Momci su na zemlji i u svaku utakmicu ulaze maksimalno odgovorno i angažovano. Neće biti euforije posle ovoga, imamo dva meseca da se spremimo za jun. Tada očekujem da se vrate i sada povredjeni igrači, da budemo spremni i kompletni”, kazao je Krstajić.

Srbija ima bod iz jedne utakmice, Portugal dva iz dve, a vodi Ukrajina sa četiri iz dva susreta.

“Utakmice su pokazale da će grupa do samog kraja biti neizvesna. Ovo je dobro za naše samopouzdanje pred narednu utakmicu”
, naveo je selektor srpskog tima.

Po njegovim rečima, povreda Kristijana Ronalda je poremetila Portugal isto koliko i povreda Mijata Gaćinovića tim Srbije.

“Kao što je vama bitan Ronaldo, tako nama svaki igrač. Igrali smo bez Matića, Kolarova, Fejse, Kostića, Prijovića, Gaćinović se povredio…Nismo zemlja koja ima 50 jednako kvalitetnih igrača, svaki je mnogo bitan”, rekao je Krstajić.

Upitan za situaciju kada je Portugalu suđen penal, pa je poništena odluka, Krstajić je rekao da je bio daleko i da nije video tu situaciju. Portugalske medije je zanimalo njegovo mišljenje o Andriji Živkoviću, a Krstajić je naveo da Benfika ne treba sa njima da pogreši kao sa Lukom Jovićem.

“Živković je zaista veliki talenat. Mogu da apelujem da ne dođete u situaciju kao sa Jovićem, koji je ekstra talenat, a izgubili ste ga. Živković će biti pravi igrač, ali mu treba minutaža”, rekao je Krstajić.

Srbija će drugu utakmicu igrati u junu na gostovanju Ukrajini.

Selektor portugalskih fudbalera Fernando Santoš rekao je da je njegova reprezentacija u više slučajeva oštećena na današnjoj utakmici sa Srbijom.

“Imam sumnje u vezi gola Srbije, mislim da je do sudara sa golom došlo posle šuta. Ti trenuci igre su za nas bili veoma teški i loši. Nismo imali strpljenja”, rekao je Santoš novinarima.

Santoš je raspravljao sa arbitrom Šimonom Marčinjakom, koji je u drugom poluvremenu sudio penal za Portugal, a potom poništio odluku.

“Mislim da je stvarno bio penal i pitao sam ga zašto ga nije dosudio. Nije imao šta da mi odgovori. Zahvalio sam se što me je odveo da pogledam snimak i tako je završena priča. Dva puta smo gledali snimak i molio me je za izvinjenje. Bilo je još nekoliko stvari koje nije pravilno sudio. Sudjenje je bilo komplikovano tokom cele utakmice”, kazao je Santoš.

Portugal sada ima dva remija, posle nerešenih rezultata sa Ukrajinom i Srbijom.

“Dva nerešena rezultata kod kuće su loša, ali smo na neki način i računali da će ovako biti. Moraćemo da pobedimo u gostima. Imamo još šest utakmica, moćemo da se borimo. Imam poverenje u igrače, dobro rade i veruju u sebe. Želimo prvo mesto u grupi, iako smo sada u malo težoj situaciji”, naveo je selektor Portugala.

Posebno je pohvalio igru Aleksandra Mitrovića, za koga je rekao da se istakao i da je zadavao probleme njegovom timu zadržavanjem lopte. Istakao je da veruje u plasman na Evropsko prvenstvo.

“Igrali smo dobro, nismo pobedili jer prosto nismo imali sreće. Ne želim da pomišljam da gubim bilo kakvo poverenje u igrače”, rekao je Santoš.

 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare