22. Marta 2019.

Batagon zvanično u Alumini

Big Portal

Kako saznaje BN TV, Matić se danas oko 13 časova u zgradi Vlade RS sastao sa direktorom Porske uprave, gdje su Matić i Maričić dogovorili i potpisali ugovor koji se tiče izmirenja obaveza na osnovu potraživanja koje ima PU RS u Odboru povjerilaca FG „Birač“ u iznosu od 12,7 miliona KM. Ukupna potraživanja RS od Fabrike glinice u stečaju, u čijem sastavu je i “Alumina” iznose 42 miliona KM.

Cijeli postupak preuzimanja Alumine urađen je daleko od očiju javnosti i to na osnovu “samoincijativne ponude” nekoliko firmi, među kojima je i Batagon, koji je od početka favorizovan.

Naši izvori koji prate sumnjive transakcije u regionu, ranije su upozorili da se radi o operaciji ”Litvanija II”, ili možda još gori scenario – preuzimanje Alumine njenim sopstvenim finansijskim sredstvima na štetu zaposlenih radnika, regije i Republike Srpske u cjelini.

Kako BN TV saznaje Matić je slične ugovore potpisao i sa Elektrobijeljinom, čija potraživanja iznose pet miliona KM, kao i Vodama RS u vezi izmirenja 800 hiljada KM, koliko to preduzeće potražuje od ove fabrike,Fondom zdravstva i drugim koji imaju potrazivanja.

Potraživanja ima i PIO RS, kao i drugi, a prema našim informacijama, svi kojima je Vlada osnivač dobili su upustvo da potpišu ugovore o izmirenju tih obaveza, koji se mjere milionima.

S obzirom da se sve odvija daleko iza očiju javnosti, s pravom se postavlja pitanje ko stoji iza ove švajcarske firme i čiji novac je u igri i kakvog je porijekla.

Naš izvor tvrdi da je premijer Radovan Višković “teška srca” pristao na ovo i da je zbog toga i ostavkom prijetio.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
racic
racic
5 godine prije

Ćuti Srbine.
Ćuti i trpi.
Dok te na krst ne razapnu.
Dok te na kolac ne nabiju.
Dok te u jamu ne bace.
Ćuti i trpi Srbine.