22. Marta 2019.

Predsjednik Njemačke u Zagrebu: Suočite se sa svojom prošlošću

Big Portal

Štajnmajer je pozvao na pomirenje pominjući primjer njemačko-francuskih odnosa nakon Drugog svjetskog rata.

Hrvatski N1 prenosi da je Štajnmajer, koji je u posjetu stigao na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, svečano dočekan na Pantovčaku, gdje je prvo održan njihov susret u četiri oka, a potom i bilateralni sastanak delegacija Hrvatske i Njemačke.

Navodi se da je njemački predsjednik govorio o predstojećem hrvatskom predsjedavanju EU, naglasivši da je Hrvatska svjesna odgovornosti.

– I jedni i drugi smo svjesni da je odgovornost ovih dana kad očekujemo odluke o “bregzitu” još veća nego što je to bio slučaj ranije. Hrvatska je mlada članica, ali smijem da kažem da je u srcu Evropske unije nastavila da pomaže da se prebrode različitosti novih i starih članica, evropskog sjevera i juga – rekao je Štajnmajer.

Hrvatska predsjednica je na pitanje o snažnom talasu iseljavanja državljana Hrvatske u inostranstvo odgovorila da su demografski trendovi u Hrvatskoj još negativni.

– Talas iseljavanja se ipak smanjuje. Njemačka je, ipak, odredište broj 1 i vaši statistički podaci nam najbolje govore o tome koliko je ljudi otišlo – rekla je Grabar Kitarovićeva Štajnmajeru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare