20. Marta 2019.

Pobjeda Darušafake, ludnica u Atini, zna se ko je kralj u Madridu

Big Portal

Dačka je pružila sjajnu partiju u Folksvagen Areni i iako su zaostajali na kraju prve četvrtine, uspeli su u drugoj da se totalno izdignu i savladaju favorizovanu ekipu Himkija.

Njih su trijumfa vodili američki košarkaši Majkl Erik, Toni Daglas i Džeremi Evans. Oni su kombinovano ubacili 62 poena od ukupno 91 koliko je Darušafaka ubacila Himkiju, dok je Majkl Erik uz svojih 22 poena imao i 15 skokova, a Daglas uz 20 poena je zabeležio i 6 asistencija.

U redovima poraženih, Aleksej Šved je briljirao sa 31 postignutim poenom, a ispratio ga je Džordan Miki koji je ubacio 22. Himkiju je i bez ovog poraza život u Evroligi bio prilično težak pošto su na skoru od samo devet pobeda.

Košarkaši Panatinaikosa nastavili su pohod u Top 8 nakon trijumfa nad ekipom Baskonije rezultatom 72:70 u 27. kolu Evrolige.

Panatinaikos želi plasman među najboljih osam ekipa u košarkaškoj Evroligi, a za tako nešto im je potreban maksimalan fokus i odlične partije pošto se nalaze na devetom mestu u ovom momentu, a na osmom je njihov ljuti rival, Olimpijakos.

PAO je snažno počeo meč, serijom 12:0 koju je sa linije slobodnih bacanja prekinuo Johanes Vojtman, a izabranici Rika Pitina su samo nastavili da dodaju gas i napravili novu seriju, 8:0 na koju je spreman odgovor imao Darun Hilard.

U drugoj četvrtini su se igrači Baskonije već malo sabrali i na poluvremenu su zaostajali “pristojnom” razlikom, koja je iznosila 21 poen, da bi već u trećoj deonici napravili herojski poduhvat i nakon što su dobili ovaj deo meča rezultatom 21:8 prišli na jednocifren zaostatak prvi put nakon prve četvrtine.

U poslednjih 10 minuta košarke, Baskonija je u potpunosti okrenula rezultat u svoju korist, pa su imali čak četiri igrača sa dvofrenim učinkom: Vildosu, Uertasa, Šildsa i Hilarda.

Dešon Tomas i Šon Kilpatrik nisu dozvolili Baskoniji da se “razmaše” pa su vratili prednost “Zelenima” nekih četiri minuta pre kraja susreta. Upravo je Šon Kilpatrik bio taj heroj kog je tražio Rik Pitino, koji je vodio PAO do trijumfa rezultatom 72:70.

Najefikasniji pojedinac je bio Dešon Tomas sa 16 poena i 5 skokova, a pratio ga je Šon Kilpatrik sa 14 poena, 2 skoka, 2 asistencije, i po jednom ukradenom i izgubljenom loptom. Nik Kalates je zabeležio novi dabl dabl učinak, ubacivši 11 poena i dodavši 12 asistencija i 4 izgubljene lopte.

U redovima poraženih, Šejvon Šilds 13 poena, Darun Hilard 12 uz 5 skokova, a Marselinjo Uertas 10 uz čak 7 izgubljenih lopti.

Košarkaši Žalgirisa savladali su Makabi u čuvenoj “Menori” rezultatom 85:83 u 27.kolu košarkaške Evrolige.

Makabijeve šanse za Top 8 sve su manje manje, a nakon poraza od Žalgirisa u svojoj “Menori” mnoge navijače “Ponosa Izraela” ostavili su u suzama. Nekada i sam košarkaš Makabija i čovek koji je osvajao Evroligu sa Makabijem, sada je bio njihov dželat, Šarunas Jasikevičijus.

Popularni Šaras se kao i obično sjajno pripremio za gostovanje, a njegov fenomen ove sezone da utakmice na strani dobija lakše nego kod kuće ponovo je uzeo maha.

Prvo poluvreme Makabija uopšte nije bilo loše, odigrali su pristojno i vodili sa 9 razlike tokom velikog odmora, da bi “Zelena Šuma” uspela da nakon samo jedne deonice priđe na pola koša zaostatka.

Nakon velike drame u poslednjih 10 minuta košarke, Žalgiris uspeva da prelomi susret i ode u Litvaniju kao pobednik, sa 11. trijumfom ove sezone. Do nove pobede ih je vodio bivši košarkaš Partizana, Leo Vesterman sa 16 poena i 5 asistencija, a sjajan je bio i Brendan Dejvis sa 12 poena i 6 skokova.

Skoti Vilbekin je ponovo briljirao, večeras je ubacio 18 poena, koliko je imao i nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa i student Kanzas Džejhoksa, Tarik Blek, a mladi Zosman je takođe bio dvocifren sa 10 postignutih poena.

Košarkaši Real Madrida savladali su Armani Milano rezultatom 92:89 u 27. kolu Evrolige i tako dodatno ojačali svoju treću poziciju na tabeli.

Armani je fantastično otvorio utakmicu, pošto su izabranici Simonea Pjaniđanija ubacili 33 poena tokom uvodnih 10 minuta košarke, ali je Real hrabro odgovorio u drugom kvartalu postigavši 31 i totalno anulirao 14 poena prednosti koje su gosti iz Italije stvorili.

U trećoj četvrtini smo videli veoma sigurnu igru Madriđana, a potpuno su se isticali Entoni Rendolf i Serhio Ljulj, što već postalo standardno kada se priča o igri Real Madrida.

Kada se govori o poslednjem kvartalu, igralo se koš za koš tokom čitave četvrtine, a opšti haos je nastao u samoj završnici. Real je vodio rezultatom 92:89 45 sekundi pre kraja, kada ni jedna ni druga ekipa nije uspevala da poentira iz svojih napada, pa su Kraljevići otišli uzdignutih glava.

Armani je imao samo tri raspoložena igrača, Majka Džejmsa koji je ponoov bio brutalan i ubacio 35 poena uz 11/18 iz igre i 9/9 sa linije penala. Nemanja Nedović i Džejms Nanali su ubacili po 16 poena, a u strelce su se upisali još samo Micov, Tarčevski i Kuzminskas.

Real je s druge strane imao više raspoloženih igrača, Ljulj je imao 14 poena, Rendolf 13, a Ajon 11 poena, s tim što je Ajon imao i 10 skokova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare