JODIRANA KUHINJSKA SO
Ovo je najznačajniji izvor joda. Jodirana kuhinjska so sadrži sve ljekovite sastojke samo četiri mjeseca, pa se zbog toga potrudite da kupujute so koja nije već dugo vremena spakovana.
ORASI
Iako možda niste znali, naročito mladi zeleni plodovi oraha su odličan prirodan izvor joda. Mladi orasi se često miješaju sa medom i na taj se način unose svakodnevno u organizam.
ALGE
Veliku količinu joda sadrže i alge koje su u suštini povrće koje potiče iz dubina mora. Naročito bogate jodom su smeđe alge.
MORSKI PLODOVI
Morski plodovi apsorbuju relativno veliku količinu joda iz mora i okeana. Naročito su dobre za konzumiranje školjke, škampe i bijela riba.
ĆUREĆE GRUDI
Pečene ćureće grudi su bogat izvor joda, ali samo ako se radi o ćurki koja je bila hranjena zdravom i organskom hranom, znači domaća ćurka.
Foto: Shutterstock
Mens Health