Veći dio jela priprema se u tiganju, a lepinje dobijaju miris roštilja i paradajza i postaju još slađe. A tek sir…
POTREBNO VAM JE:
- 4 integralne pita lepinje
- 250 g sira (najbolje haloumi)
- ½ šolje čeri paradajza, prepolovljenog
- ½ srca zelene salate
- ¼ šolje ljubičastog luka, tanko narezanog
- ¼ šolje kalamata maslinki bez koštice
- ½ krastavca, isječenog na šnite
- listići sa 2 grančice origana, nasjeckani
- kašičica maslinovog ulja
NAČIN PRIPREME:
1 Rernu zagrijte na 40 stepeni. U velikom gril-tiganju na srednjoj vatri propržite pita lepinje tako da ostane trag, po 2 minuta sa svake strane. Uvijte ih u foliju i držite na toplom u rerni. 2 U istom tiganju na srednjoj vatri ispecite sir; prethodno ga presjecite uzduž. Pecite ga dok ne ostane trag, 2-4 minuta sa svake strane. Prebacite ga na dasku i krupno narežite. 3 U tiganj ubacite prepolovljen čeri paradajz i pecite oko 2 minuta. Sklonite s vatre. 4 U velikoj činiji pomiješajte sve sastojke s maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Lepinje presjecite i napunite salatom.
Za 4 osobe:
Po porciji: 446 kcal
30 g bjelančevina
31 g ugljenih hidrata
(5 g vlakana)
25 g masnoće
Mens Health