12. Marta 2019.

Zasnježeni kolovozi i poledica u višim predjelima

Big Portal

Izdvajamo puteve u romanijskoj regiji, te na području Foče, Zvornika, Mrkonjić Grada i Kneževa.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a podsjećamo vozače da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Jak vjetar mjestimično formira snježne nanose u jugozapadnim krajevima, zbog čega se usporeno saobraća na dionicama: Livno-Kupres, Glamoč-Mliništa, Bosansko Grahovo-Strmica i Livno-Drvar.

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Turbe-Banja Luka i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

AMS RS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare