28. Augusta 2025.

Zapečena piletina sa carskim povrćem

Probajte zapečenu piletinu sa carskim povrćem.

SASTOJCI:

  • 500 g pilećeg filea
  • 400 g zamrznute carske mješavine povrća
  • 2 kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica mješavine začina
  • 1 kašičica karija
  • pola kašičice bijelog luka u granulama
  • 2 jajeta
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g kačkavalja
  • pola kašičice ljute tucane paprike

PRIPREMA:

Pileći file isjeckajte na kockice. Dodajte kašičicu soli, biber, mješavinu začina, kari i bijeli luk i dobro promiješajte. Piletinu propržite na malo zagrijane masnoće samo par minuta.

Na istoj masnoći prodinstajte mješavinu povrća oko tri minuta, pa sjedinite sa piletinom. Za preliv umutite jaja sa kašičicom soli i kašičicom paprike, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje i narendani kačkavalj.

Prelijte preko piletine i povrća pa dobro promiješajte. Sipajte smjesu u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite u rernu zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare