Tajna ovog neobičnog pomfrita krije se u krompiru koji se prvo kuva, zatim gnječi i miješa sa začinima.
Ovaj pomfrit je hrskav spolja, a mekan iznutra, idealan za posluživanje uz omiljeni umak.
Sastojci za pomfrit
3 velika krompira
1 kašika mljevene paprike
1 šolja kukuruznog skroba (gustina)
so (po ukusu)
Priprema
Krompir operite, ogulite i nasjeckajte.
Skuvajte ga u vodi dok ne omekša.
Ocijedite ga i izgnječite u pire.
Dodajte mljevenu papriku, so i kukuruzni škrob.
Sve dobro promiješajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Smjesu stavite između dva lista papira za pečenje i izravnajte oklagijom.
Oštrim nožem izrežite štapiće, kao na videu.
Pržite ih u vrelom ulju dok ne postanu zlatno hrskavi.
Ocijedite pomfrit na papirnom ubrusu, prenosi Raport.