8. Maja 2025.

Pileće bijelo meso na kineski način

600 g pilećeg bijelog mesa

3 mrkve

1 zelena tikvica

1 mladi luk

1 paprika

500 g šampinjona

2 kašike ulja

2 kašičice začina C (vegete)

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve ljute paprike

1 dcl soja sosa

Za prilog:

200 g riže

1 kašičica soli

svjež peršunov list za dekoraciju

Priprema

Pileće bijelo meso isiječemo na trake i stavimo u odgovarajuću posudu u koju smo stavili dvije kašike ulja, da se prži na laganoj vatri desetak minuta. Isjeckamo mrkvu i mladi luk na kolutove, tikvicu i papriku na trake i dodamo povrće bijelom mesu da se sve zajedno dinsta. Odmah potom dodamo i oprane šampinjone isječene na listiće, nalijemo 1 dcl vode i ostavimo da se sve krčka uz povremeno miješanje oko sat vremena, dok ne ispari tečnost. Pri kraju dinstanja dodajemo začine: vegetu, biber, alevu ljutu papriku i na kraju soja sos i sve dobro promiješamo. Dinstamo još pet minuta. Kao prilog skuvamo rižu u vodi i procijedimo.  Servirati po želji ili kao na slici, tako što šoljicu od kafe napunimo rižom i izručimo na sredinu tanjira, dekorišemo peršunovim listom, a okolo izvadimo jelo.

* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare