3. Maja 2025.

Jedinstvena štrudla s makom – ukusom miluje nepca

Treća sezona MasterChefa je uveliko počela sa emitovanjem na TV Prva, a iz nedelje u nedelju imamo nezaboravne recepte koje ćete sigurno isprobati i kod kuće.

Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija “MasterChef Srbija”, a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.

Testo

– 250 grama brašna tip 400 meko

– 3 kašike šećera

– so

– žumance

– 30 mililitara jogurta

– mleko

– oko 7 grama suvog kvasca ili oko 10 grama svežeg kvasca

– Ulje ili puter

– zest limuna

Priprema: Sve sjediniti za testo, pa razvući testo i pripremati fil.

Fil

– 200 do 250 grama mlevenog maka

– 70 do 100 grama šećera

– oko 130 ml mleka

– prezle po potrebi

Priprema: U šerpi pomešati mleveni mak, šečer i mleko. Skuvati mak na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre da fil dobije bolju konzistenciju.

Nikako testo ne filovati toplom smesom.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare