Treća sezona MasterChefa je uveliko počela sa emitovanjem na TV Prva, a iz nedelje u nedelju imamo nezaboravne recepte koje ćete sigurno isprobati i kod kuće.
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija “MasterChef Srbija”, a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
Testo
– 250 grama brašna tip 400 meko
– 3 kašike šećera
– so
– žumance
– 30 mililitara jogurta
– mleko
– oko 7 grama suvog kvasca ili oko 10 grama svežeg kvasca
– Ulje ili puter
– zest limuna
Priprema: Sve sjediniti za testo, pa razvući testo i pripremati fil.
Fil
– 200 do 250 grama mlevenog maka
– 70 do 100 grama šećera
– oko 130 ml mleka
– prezle po potrebi
Priprema: U šerpi pomešati mleveni mak, šečer i mleko. Skuvati mak na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre da fil dobije bolju konzistenciju.
Nikako testo ne filovati toplom smesom.
Prijatno!