11. Marta 2025.

Posna pizza sa špinatom koja osvaja na prvi zalogaj!

Ima li neko ko ne voli pizzu? Ok, ne treba je jesti prečesto, ali ponekad nam stvarno treba pizza. Naročito kada je jednostavna za napraviti i ukusna poput ove.

Naravno najbolje je kad pripremimo domaće tijesto, ali ponekad u žurbi možeš ga zamijeniti i kupovnom korom za pizzu. Takođe, ako unaprijed napraviš tijesto za pizzu i staviš ga u zamrzivač, možeš imati domaću pizzu za manje od 20 minuta!

Sastojci:

  • 1 pizza tijesto  (bez glutena, po želji)
  • 200 g špinata (svježi ili zamrznuti)
  • 3 češnja bijelog luka
  • so, biber po ukusu
  • 150 g biljnog krem sira
  • 75 g biljnog sira
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 150 g šampinjona
  • 2 kašike pinjola

Priprema:

Zagrij rernu na 200 ° C. Razvuci tijesto za pizzu. Stavi tijesto za pizzu na lim za pečenje obložen papirom. Ako koristiš zamrznuti špinat, jednostavno ga odmrzni i ocijedi tečnost. Ako koristiš svježi špinat, slanu vodu stavi da proključa, dodaj špinat i pusti da krčka 1-2 minute dok ne počne da vene. Zatim ocijedi špinat i nasjeckaj.

Zagrij malo ulja u posudi i peci bijeli luk 30 sekundi uz miješanje. Zatim dodaj krem ​​sir zajedno sa špinatom. Začini solju i biberom po ukusu i promiješaj.

Nanesi kremu od špinata i biljni sir preko tijesta za pizzu. Peci pizzu oko 10-15 minuta dok se sir ne otopi.

U međuvremenu proprži gljive u tavi sa uljem 6-8 minuta do zlatno smeđe boje. Dodaj malo soli po ukusu. Tostiraj pinjole u drugoj posudi bez dodavanja ulja.

Kada je pizza gotova dodaj gljive i pinjole.

Prijatno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare