Priprema je nikad lakša, a ukus će vas načisto oduševiti.
Nema sumnje da je piletina jedna od onih namirnica koje možete pripremati na razne načine.
Ipak, verujemo da vam baš i nije padalo na pamet da je spremite u ovom obliku, ali ćete ubrzo to raditi mnoogo češće.
Sastojci:
– 1 kg pilećih prsa
– začini po ukusu
– 300 g mocarela sira
Za pohovanje:
– 3 jaja
– 200 g brašna
– 200 g prezli
Priprema:
Piletinu usitnite (izblendirajte) i pomešajte sa začinima.
Kašiku smese stavite na providnu foliju, pa oblikujte ukrug. Na sredinu stavite izrendan sir, pa preklopite u oblik pancerote.
Napravite i ostale “pancerote”, pa zamrznite.
Uvaljajte jednu po jednu u brašno, jaja i prezle, pa pržite u dubokom ulju, na srednjoj vatri ili u fritezi, na 20 minuta tj. dok ne porumeni, na 180 stepeni.
B92.