27. Januara 2025.

Suve paprike sa kinoom

SASTOJCI:

10 suvih paprika

polovina manjeg praziluka

1 mrkva

3 kašike suvog grožđa

70 g šarene kinoe

2 kašike suncokretovog sjemena

maslinovo ulje

50 ml soka od paradajza + voda

so, biber

PRIPREMA:

Paprike operite i stavite u vruću vodu da omekšaju. Ostavite ih u vodi bar sat vremena, a onda ih ocijedite i posušite ubrusom. Kinou operite pod mlazom hladne vode, stavite u šerpu i nalijte duplo većom količinom vode. Posolite i kuvajte 15 minuta, a onda ocijedite višak vode. Na ugrijano ulje stavite isjeckani praziluk. Dinstajte nekoliko minuta uz miješanje pa dodajte narendanu mrkvu i suvo grožđe te začinite po ukusu. Skinite sa vatre i dodajte kinou i suncokretovo sjeme. Paprike punite pripremljenim nadjevom i redajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Na kraju sok od paradajza pomiješajte sa istom količinom vode, posolite i prelijte preko paprika. Jelo zapecite u rerni zagrijanoj  na 170 stepeni oko 20 minuta.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare