"99 odsto sam siguran da je Kim mrtav" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“99 odsto sam siguran da je Kim mrtav”

Ji Seong Ho, koji je prebegao iz Severne Koreje i postao južnokorejski poslanik, kaže da je 99 odsto siguran da je severnokorejski lider Kim Džong Un mrtav.

On je dodao da će vlast preuzeti njegova sestra.

Ji je naveo da je obavešten da je Kim preminuo pre nedelju dana i da bi Pjongjang tu vest mogao da objavi tokom vikenda.

Prema njegovom mišljenu, moguće je da će istovremeno biti saopšteno da je za Kimovog naslednika izabrana njegova sestra Kim Jo Džong.

Ji je precizirao da je obavešten da je Kim prreminuo prošlog vikenda nakon kardiovaskularne operacije, prenosi londonski Miror.

Dodao je da Severna Koreja nije odmah saopštila vest o smrti svog lidera i proglasila period žalosti, jer se suočava sa komplikovanim pitanjem sukcesije.

Kim nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je predsedavao sastankom Politbiroa vladajuće Radničke partije.

Spekulacije o njegovom zdravlju i tome gde se nalazi pojačane su nakon što nije prisustvovao proslavi povodom rođendana Kim Il Sunga, 15. aprila, koji je najvažniji nacionalni praznik.

Svetski mediji od tada pišu da je zdravstveno stanje Kim Džong Una narušeno, a mnogi su spekulisali i da li je živ.

U medijima su kružile informacije da je on bio podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji i da je posle nje u “vegetativnom stanju”, ali te informacije nisu zvanično potvrđene.

Na društvenoj mreži Veibo pojavila se i fotografija na kojoj je Kim u staklenom kovčegu, ali nije potvrđeno da li je ona autentična ili montirana.

B92

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar